![]() |
Balon |
![]() |
![]() |
#1 |
TiFus
|
![]() BalonKüçük çocuk, baloncuyu büyülenmiş gibi takip ederken, şaşkınlığını gizliyemiyordu ![]() Onu hayrete düşüren şey, "Bizim eve bile sığmaz" dediği o güzelim balonların adamı nasıl havaya kaldırmadığı idi ![]() Baloncu dinlenmek için durakladığında o da duruyor ve sonra yine takibe koyuluyordu ![]() kendisine baktığını farkederek ona doğru yaklaştı ve bütün cesaretini toplayarak: -Baloncu amca, dedi ![]() ![]() Adam çocuğu söyle bir süzdükten sonra: -Paran var mı? diye sordu ![]() ![]() -Bayramda vardı, diye atıldı çocuk, önümüzdeki bayram yine olacak ![]() -Öyleyse bayramda gel, dedi adam ![]() ![]() Çocuk sessizce geri döndü ![]() ayırmadığı gözleri dolu dolu olmuş, yürümeye bile mecali kalmamıştı ![]() tekrar onlara baktığında, gördüklerine inanamadı ![]() Balonlar, her nasılsa adamın elinden kurtulmuş ve yol kenarındaki büyük bir akasya ağacının dallarına takılmıştı ![]() Çocuk, olup bitenleri büyük bir merakla takip ederken, baloncu ona doğru dönerek: -Küçük, diye seslendi ![]() birini sana veririm ![]() yavrucağın aklını başından almıştı ![]() Koşarak ağacın altına doğru yöneldi ve ayakkabılarını aceleyle fırlatıp tırmanmaya başladı ![]() Hedefine adım-adım yaklaşırken duyduğu heyecan, bacaklarını kanatan akasya dikenlerinin acısını hissettirmiyordu ![]() ulaştığında bir müddet onları seyretti ve dallara dolanan ipi çözerek baloncuya sarkıttı ![]() Ancak balonlardan birisi iyice sıkıştığından diğerlerinden ayrılmış ve ağaçta kalmıştı ![]() Çocuk onu kurtarmaya kalkışsa, dikenlerden patlayacağını çok iyi biliyordu ![]() İster istemez balonu yerinde bırakıp aşağıya indi ve adam dönerek: -Birini bana verecektiniz, dedi ![]() Adam elini tersiyle burnunu sildikten sonra: -Seninki ağaçta kaldı evlat, dedi ![]() ![]() Çocuk bu sefer ayakta bile duramadı ![]() Kaldırım kenarına oturup baloncunun uzaklaşmasını bekledikten sonra, dallar arasında parlayan balona uzun uzun bakarak: "Olsun", diye mırıldandı ![]() ![]() kalsa da, bir balonum var ya artık ![]() ![]()
|