Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
için, korumak, neler, türkçeyi, yapmalıyız

Türkçeyi Korumak İçin Neler Yapmalıyız

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türkçeyi korumak için ilk önce insanlara dilin önemini kabul ettirmek gerekliNihad Sami Banarlı'nın Türkçenin Sırları adlı kitabında yer alan şöyle bir söz var:

"Türkçe imparatorluk dilidirHer dil imparatorluk dili olamaz;çünkü her millet imparatorluk kuramaz" Sanıyorum bu söz ne kadar değerli bir dile sahip olduğumuzu ve bu dilin bizim milli kimliğimizi oluşturduğunu anlatıyorYabancı ve popüler kültüre ait kelimeleri kullandığında farklı göründüğünü düşünen insanlara ve özellikle gençlere bu milli şuuru vererek işe başlamak en doğru ve temel yolBende bir Türkçe öğretmeni adayı olarak bunu sağlamaya çalışıyorum ve daha çok uzun bir yol var önümde lütfen herkes bu konuda duyarlı olsunÇünkü artık dünyadaki güçlü görünen devletler savaş yoluyla milletleri tarih sayfasından silmiyorlarKendimizde ileri gitmek için güç arıyorsak bunu dilimizi korumak ve daha ileri götürmekle bulabiliriz

ALINTI

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com