![]() |
Lokanta-Türkiye'de Lokantanın Gelişimi |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Lokanta-Türkiye'de Lokantanın GelişimiLokanta-Türkiye'de Lokantanın Gelişimi ![]() Bazı kayıtlardan anlaşıldığına göre, Osmanlı toplumunda çok eski tarihlerden beri loncalara bağlı aşevleri ve lokantalar vardı ![]() ![]() ![]() Çağdaş anlamda lokantalar Türkiye'de ilk kez 20 ![]() ![]() ![]() O dönemde Müslümanlar lokanta ve içkili yer işletemediğinden Abdullah Efendi Lokantası iki yıl kadar Viktorya Lokantası adını taşıdı ![]() ![]() ![]() ![]() Ülkemizde batı usulü, alafranga yemek veren çok sayıda lokantanın yanı sıra işkembe çorbasıyla işkembeci, tavuk, pilav, çorba ve sütlü tatlılanyla muhallebici ve döner, şişkebabı gibi çeşitli ızgara ederiyle kebapçıların ayrı bir yeri vardır ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|