Yulaflı Kuru Fasulye |
08-15-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Yulaflı Kuru FasulyeYulaflı Kuru Fasulye 6 kişilik Malzeme: 1 çorba kaşığı Altın Hasat Riviera Zeytinyağı 1 adet kırmızı soğan 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı taze kekik 1 çay kaşığı Pulbiber 800 gram domates 400 gram kuru fasulye 125 gram yulaf 50 gram ıspanak kökü 125 gram dondurulmuş bezelye 1 çay kaşığı soya sosu 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri 4-6 çorba kaşığı ekmek içi Yeteri kadar tuz,karabiber Fasulyeleri bir gün öncesinden ıslatın, ertesi gün süzdürüp bol suda haşlayın Soğanı ve sarmısağı doğrayın Bir tavanın içine önce zeytinyağı koyup soğan, sarımsak, taze kekik ve pulbiberi ilave ederek 8-10 dakika çevirin Başka bir kapta doğranmış domatesleri 1 su bardağı su ile kaynamaya bırakın Domatesler suyu çekince haşlanmış fasulyeleri ve yulafı ilave edip 5 dakika daha kaynatın Ispanakları ve bezelyeleri ekleyip ıspanakların rengi değişinceye kadar pişirin Soya sosu, tuz ve karabiberi ekleyin Soğanlı karışımı fasulyeli karışıma ekleyip karıştırın ve ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın Bir kasede ekmek içlerini ve kaşar peynirini karıştırıp fasulyelerin üzerine dökün ve 10-15 dakika sıcak fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin Sıcak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|