![]() |
Politika Hikayeleri |
![]() |
![]() |
#1 |
TiFus
|
![]() Politika HikayeleriNükte / Fikri Zikir Olanın Durumu! Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, CIA`nın istihbarat raporu üzerine Irak`a çullanmış, Saddam idaresini devirmişti ama, ummadığı biçimde de batağa saplanmıştı ![]() ![]() ![]() Amerikan Yöneticisi, CIA`nın yetkilisini çağırdı ![]() ``Bizi batağa düşüren istihbaratı nasıl edindin?`` diye sordu ![]() CIA yetkilisi, soruyu; ``Sığınma hakkı isteyen bir Irak`lının beyanını esas aldık!`` diye cevapladı ![]() Amerikan yöneticisi, elini masaya vurup; ``İşte çıktı belgeler ortaya!`` diyerek gürledi ![]() CIA yetkilisi; ``Biz istihbaratız Beyefendi ![]() ![]()
![]() |
Cevap : Politika Hikayeleri |
![]() |
![]() |
#2 |
TiFus
|
![]() Cevap : Politika HikayeleriBu Millet Benimle Gurur Duyuyor Müdürün emriyle günlük havalandırma ertelenmişti ![]() ![]() ![]() ![]() - Hazırlanın beyler, nakil başlıyor ![]() - Ne nakli aslanım, 5 ![]() ![]() - Adalet Bakanı teftişe gelece kmiş - Ne teftişi haybeciler, hapishaneleri özelleştiriyorlar ![]() ![]() - Hapishane özelleşirse ne olacak? - Bize gün doğacak be dayı ![]() - Niye ki? - Yahu, özelleştirmeden buraları alan adam tasarruf genelgesi nedeniyle erken terhis yapacak ![]() Koğuşlarda söylenenler şehir efsanelerine dönmüştü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamdi yanında getirdiği adamlarla iki gündür, 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Daha bitmedi mi ulan haybeciler? Birazdan ağabey gelecek ![]() -Bitti ağam, bitti ![]() -Bitmezse siz bitersiniz zaten ![]() ![]() Diye emirler veren Hamdi, Ağabeyin yatağının yerini işaret etmeyi ihmal etmiyordu ![]() -Yatak buraya kurulacak Diyerek kapı arkasını işaret etti ![]() - Tamam ağam ![]() - Mutfak takımlarını buraya yerleştirin ![]() - Baş üstüne ağam ![]() Bir içmimar havasıyla sıralıyordu emirleri Hamdi ![]() - Buraya masa ve oturma gurubunu koyun ![]() - Emredersin ağam ![]() Adamlar hızla eşyaları yerleştirmeye başlayınca Hamdi aklına bir şey gelmiş gibi koridora fırladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Hangi pezevenk koydu ulan bunları buraya! Adamlar ne olduğunu anlamaya çalışırlarken Hamdi bağırmaya devam ediyordu ![]() - Konuşsanıza ulan göt oğlanları! İşi çözememişti adamlar ![]() ![]() - Emret ağam, ne hatamız var hemen düzeltelim ![]() Hamdi adamın suratına okkalı bir şamar indirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Aferin ulan aslanım ![]() - Bizi bağışla ağam ![]() ![]() Ağabeyin gelişi yaklaştıkça sinir katsayısı artan Hamdi, geldiği hızla Ağabeyin yatak odası olarak kullanacağı koğuşa girdi ![]() ![]() ![]() - Halitttttt… ![]() ![]() Hızlı ayak sesleriyle kapıda bitmişti Halit ![]() - Emret ağam! - Ayakkabıları unutmadınız ya ![]() - Unutmadık ağam ![]() - Kaç çift aldınız - Hepsi otuz dokuz çift Hamdi yine köpürmüştü ![]() ![]() ![]() - Ne halt ettin ulan sen ![]() ![]() ![]() - Dikkat etmemişim ağam ![]() ![]() - Vakit mi var oğlum ![]() ![]() ![]() - Emredersin ağam ![]() Odaya bir kez daha göz atan Hamdi’nin yüzünde, rahatlamış insanların ifadesi vardır şimdi ![]() ![]() ![]() - Bana müdürü çağırın ulan göt oğlanları ![]() - Hemen ağam ![]() Koltuğa oturur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bana bak Müdür, sen de bu adamlar gibi laçkalaştın mı? Müdür korku içindedir ![]() - Ne yanlış yaptım ben ![]() - Ağabeye tutuklu muamelesi mi çekiyorsun ![]() Müdürün yüzü gözü dağılmıştır ![]() ![]() ![]() - Pencerelerde demirler hala duruyor, bakıyorum söktürmemişsin ![]() - Kim demiş söktürmemişim ![]() - Buradan görünüyor oğlum, oraya gitmeye gerek var mı? -Onlar demir parmaklık değil, demirleri söktük, ama anlaşılmasın diye cama demir motifi çizdirdim ![]() Hamdi ağır ağır kalktı koltuktan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Aferin be müdürcük ![]() Hızla bir gardiyan gelir ![]() ![]() - Geliyor Müdürüm Hamdi hızla koridora çıkar ![]() ![]() - Koş Müdür, koş ![]() ![]() ![]() ![]() Müdür koşarak gider ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Rahat… Adamlar sağ ayaklarını açıp, kollarını arkada birleştirirler ![]() ![]() ![]() ![]() - Ulan köpek ![]() ![]() Halit’e arada bir tekme atar ![]() - Haklısın ağabey ![]() ![]() - Ulan, bu paltoyu ödeyebilir misin sen - Haşa ağam, biz kimiz ki ![]() O sırada gardiyanlardan biri elinde tepsi ve içinde kahve fincanıyla gelir ![]() ![]() - Buyur Ağabey ![]() Ağabey cebinden 100 dolar çıkarır ![]() ![]() ![]() ![]() - Berberi çağırın bana ![]() Herkes birbirine bakar ![]() ![]() ![]() - Kim gitti berberi çağırmaya? Diye bağırır ![]() ![]() - Daha gelmedi ağabey ![]() - Ne demek gelmedi ulan köpek ![]() - Haklısın ağabey ![]() ![]() - Ne işe yarar bu avukatlar ![]() ![]() Çok sinirlenmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Telefon nerede? “Şimdi yandık” diye geçirir içinden Hamdi ![]() ![]() - Telefon nerede dedim, duymadınız mı köpek herifler ![]() Hamdi başını kaldırmadan cevap verir ![]() - PTT hat vermemiş ağabey ![]() - Benim istediğimi söylemişler mi? Hamdi yaklaşan tehlikeyi sezmiş ve sessiz kalmayı yeğlemiştir ![]() - Cevap versene, köpek herif ![]() Hamdi korkuyla cevaplar ![]() - Evet ağabey… - Ona rağmen vermemişler, öylemi? Kimse cevap vermez ![]() ![]() ![]() ![]() - Bana ha… Büyük reise ha… Hamdi cebinden cep telefonlarını çıkarır ![]() - Bunları getirdik ağabey ![]() - Şu mahpushanede cep telefonu olmayan mahkum var mı? Yok ![]() ![]() ![]() Hamdi sessiz, olacakları beklemektedir ![]() - Ulan köpekler, en zibidi mahkumda cep telefonu var ![]() Sessizlik ![]() ![]() - Müdürü çağırın bana ![]() Herkes çıkar ![]() ![]() ![]() - Yine baş başa kaldık çocuklar… Bizi koğuşa koyunca hapsettiklerini zannediyorlar… Oysa biz, dışarıda da hapiste değil miyiz? Siz, altın kafesinizde, ben altın döşemeli odamda, hapiste değil miyiz? Tek farkı var buranın, benim çiftlikten ![]() ![]() Kapı çalınır ![]() - Gel… Müdür girer -Beni emretmişsin ağabey… -:Senin masada kaç telefon hattı var ![]() -Bir hat var ağam ![]() - O hattı buraya çek ![]() - Savcı bu konuda tedbir aldı ağam ![]() - Bana komple mi hazırladı ulan bu savcı? - Çok değişik bir adam, bana yapmadığı eziyet yok ![]() ![]() ![]() Anlamıştır Müdür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Yemekleri yapmaya her gün sabah sekizde bir kadın gelecek, biliyorsun değil mi? Ağabeyin sesiyle hayal dünyasından geri gelmiştir Müdür ![]() - Biliyorum ağam… - Zorlanırsan, kadını imamevine sok ![]() - Jandarma terslik yapıyor ![]() - Oğlum, komutanla değil, aşağıdakilerle hallet işini ![]() ![]() ![]() - Bilirsin ağam, ben sana her şeyimi borçluyum ![]() ![]() - Yarın sabah bütün mahkumları dışarıda topla ![]() ![]() - Anlaşıldı ağam ![]() - Hadi bakalım işinin başına ![]() ![]() Müdür el öper ve çıkar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Kim ulan bu aynayı asan salak! Hamdi koşarak girer içeri - Buyur ağabey ![]() - Oğlum, sen benim ölmem için mi çalışıyorsun? Hamdi şaşırmıştır ![]() - Sana canım feda ağabey ![]() ![]() - Beni öldürdükten sonra mı kendini öldüreceksin, pezevenk ![]() Hamdi, aynayı yerinden alıp, kapının tam karşısına asar ![]() -Affet ağam ![]() ![]() ![]() ![]() Ağabey düşünür… - Sağ kulağını istiyorum ![]() ![]() ![]() - Emredersin ağabey ![]() - Mühendisi yolla bana ![]() Hamdi, ağabeyin elini öper ve çıkar ![]() Kapı vurulur ![]() ![]() -Beni emretmişsin ağam ![]() - Yarın, ahaliye bir nutuk atacağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ne zaman falsomu gördün ağam ![]() Mühendis el öperek çıkar ![]() ![]() ![]() ![]() - Aslanım benim ![]() ![]() ![]() - Canımı iste, gözümü kırparsam namerdim ağabey ![]() - Kokoreç hazır mı? - Neredeyse hazır ağabey - Berber? - Geldi ağam ![]() - Oda servisi hazır mı, buldun mu birini? - Kapıda bekliyor, beğenirsen işe başlayacak ![]() - Gelsin, bir görelim ![]() Hamdi, oda servisi için geleni içeri alır ![]() ![]() ![]() ![]() - Adın ne senin - Fatih Ağabeyin yüzü allak bullak olmuştur ![]() - Ne? Fatih mi? Nereden buldunuz ulan bunu ![]() Hamdi şaşırmış ve korkmuştur ![]() - Müdür tavsiye etti ![]() Ağabey, oğlana bakar ![]() - Bu ismi sana verende, hiç mi milli şuur, vatan sevgisi, tarih bilgisi yok oğlum… Kim koydu sana? - Bizim köyde oldu efendim ![]() - Onu sormuyorum ulan, adını kim koydu ![]() - Babam efendim ![]() - Olur mu ulan böyle baba? Hamdi’ye döner ağabey ![]() - Al bunu götür, adını değiştir, imam bul, kulağına üflesin, iyice ezberlesin, sonra başlasın oda servisine ![]() - Adı ne olsun ağam - Ne bileyim ulan ![]() ![]() - Anlaşıldı ağabey ![]() - Büst geldi mi? - Geldi ağabey ![]() - Yarın sabah erkenden onu kürsüye koyun ![]() ![]() - Anlaşıldı ağabey ![]() Oğlana döner ![]() - Sen de anladın mı? Durur ![]() - Şuna çabuk bir isim bulun ulan ![]() ![]() ![]() Hamdi ve oğlan çıkar ![]() - Bu sefer hata yapıp kapamadın herhalde avukat bey…… aferin sana, yoksa öbür parmağını da kırarım … Ne oldu hisse devri… Hala direniyor mu herif… Yok ulan, yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Telefonu kapar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bu gece yengen gelecek ![]() ![]() ![]() ![]() - Tamam ağabey ![]() Hamdi çıkar ![]() ![]() ![]() - Aslanım benim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sağ kolunu “Hitler” selamı verir gibi kaldırır ![]() ![]() ![]() * Berber, koltuğu içeri sokmuş ağabeyi traş etmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Saatler olsun ağabey ![]() Ağabey 100 dolar verir berbere ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Emret ağabey ![]() - Okşan’ı aldı mı avukat ![]() - Saat altıda aldı ağabey ![]() Oğlanı işaret eder ![]() - Bunun adı ne oldu ![]() - Civan yaptık ağam ![]() - İmam üfledi mi kulağına ![]() - Her şey senin istediğin gibi, örf ve adetlerimize uygun yapıldı ağabey ![]() - Mahkumlara kahvaltı dağıtıldı mı? - O işte bitti ![]() - Dua ettirildi mi? - Hep bir ağızdan dua ettiler ağabey ![]() - Duymak isterdim be oğlum ![]() - Seni uyandırmaya cesaret edemedik ![]() - Kim ettirdi duayı ![]() - Bizim imama yaptırdım ![]() - Nasıl bir dua yaptırdı ![]() - Allahıma ham dolsun, ağabeyimiz sağ olsun, afiyet olsun ![]() - Bu dualarla ayakta duruyoruz ![]() ![]() - Kürsü hazır mı? - Hazır ![]() - Heykeli koydunuz mu yerine? - Evet ağam ![]() - Ses düzeni? - Hazır ![]() - Millet nerede? - Kahvaltıdan sonra hepsi, heykelin karşısında, esas duruşta bekliyorlar ağam ![]() Ağabey ayağa kalkar, pencereye gider, dışarıya bakar ![]() ![]() ![]() - Mikrofonu verin ![]() Mühendis elindeki Mikrofonu ağabeye verir ![]() - Buradan açılıyor ağabey ![]() ![]() - Hadi bakalım, uyar milleti de başlayalım nutka ![]() Mühendis mikrofonu açar, deneme için konuşmaya başlar ![]() - Deneme, ses kontrol, ses kontrol… Aşağıdan alkış sesleri yükselir ![]() - Kader mahkumu sevgili arkadaşlarım ![]() ![]() muhtaç olduğumuz ağabeyimiz sizlere seslenecektir ![]() ![]() Ağabey kalkar camın önüne gelir ![]() ![]() Öksürür ve konuşmaya başlar ![]() ![]() duyduğum mutlulukla sizlere sesleniyorum ![]() ![]() müdürünüzle yaptığım ikili görüşmeden, sizlerin nelerden şikayetçi olduğunuzu, hangi hizmetleri istediğinizi öğrenmiş bulunmaktayım ![]() telefonlarınızı toplatmamım sebebini, size daha sonra anlatacağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alkışlar, bağırışlar birbirine karışır ![]() ![]() ![]() - Çok etkili bir nutuktu ağabey ![]() - Söyle şunlara da fizyoterapist ile basın danışmanını alsınlar içeri ![]() Mühendis çıkar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Günlük haberler okunmaya hazırdır sevgili ağabeyim ![]() Fizyoterapist hemen alın masajıyla işe koyulmuştur ![]() - Önemli haberler var mı? - Sekiz gazetede üç haber çıkmış sizle ilgili ![]() - Haber yapmayanlara bu gece cevap verilsin ![]() ![]() ![]() ![]() - Anlaşıldı ağabey ![]() - Devam et ![]() - İhracat ve İthalat Bankasına devlet el koydu ![]() Sinirle ayağa fırlar ![]() ![]() - Kaçırdık ulan voliyi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Şike komisyonu sizi dinleme kararı almış ![]() - Tabii, ben de onlara hangi hakemi, hangi maçı, hangi başkanı, kaça, nerede ve nasıl aldığımı anlatacağım çünkü ![]() ![]() önünde oluyor, şahit olanları çağıracaklarına, yapanları çağırıyorlar ![]() görürsem söylerim ![]() ![]() - Almak istediğiniz kuruluşun hisseleri anormal şekilde artmış ![]() - Hayırlı bir haber bu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
TiFus
|
![]() Cevap : Politika HikayeleriAvcı Kekliği Hayy Hak, Hak dostum Hak ![]() ![]() ![]() Efendim, bir varmış bir yokmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu memleket kaf dağının ardında değilmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu memleketi yönetenler in; vızır vızır arıları, kovan kovan balları, İran’dan gelme halıları, her işe burunlarını sokan karıları varmış ![]() ![]() ![]() Ve dahi bu memleketin; kalabalık şehirleri, orta halli kasabaları, kendi haline terk edilen köyleri varmış ![]() ![]() ![]() ![]() Bu köy; kendi halinde, suya sabuna dokunmayan, küçük, şirin bir köymüş ![]() ![]() ![]() Ha bir de; bu köyde, özü sözü doğru, dili dualı, ak sakallı; Derviş Baba namıyla bilinen, bir ihtiyarcık yaşarmış ![]() ![]() ![]() Derviş Baba, ahalinin bu keklik avı merakına pek bi içerlenirmiş amma, onların merakının derecesini bildiğinden sesini de çıkaramazmış pek ![]() ![]() ![]() Köyde hemen hemen her evde bir avcı kekliği bulunurmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kafeste yaşayacak, yemini, suyunu başkaları sunacak, almadan vermek olur mu, madem veriyor insanoğlu karşılığını elbet alacak ![]() ![]() ![]() Avcı; kekliği kafesiyle çalıların arasına koyacak, kendisi pusuya yatacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte av dedikleri de, avcı dedikleri de, avcı kekliği dedikleri de bundan ibaret ![]() ![]() ![]() ![]() Anlayana anlayana anlayabilene ![]() ![]() ![]() Neyse ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hele içlerinden birinde öyle bir avcı kekliği varmış ki; dillere destanmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sahibi ona kınalı yapıncak dermiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gel zaman git zaman; kınalı yapıncağın sahibi sıkışmış paraya, boşuna koşturmuş durmuş oraya buraya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte o zaman anlamış köylünün gerçek niyetini bilmiş ki alacaklar elinden Kınalı kekliğini ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Açık arttırma epeyce yüksek bir fiyattan başlamış çok kısa sürede acayip rakamlara ulaşmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Artık son raddeye gelinmiş elenenler elenmiş Kınalı yapıncak satıldı satılacak ![]() ![]() ![]() Derken ![]() ![]() ![]() - Kim ne verirse ben bir fazlasını veriyorum o kekliği ben satın alıyorum! Bir sessizlik çökmüş ortalığa dönüp bakmışlar sesin geldiği tarafa bir de ne görsünler; Derviş Baba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Yahu bu Derviş Baba ne yapacak bu kekliği acaba? Ne avdan anlar ne avcılıktan! Demişler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra elinde kafes dönmüş kalabalığa şöyle seslenmiş: - Ey ümmet-i Muhammed! Ey milletim! İçinizde en yaşlı olanı benim! - Sensin Derviş Baba! - Bu güne kadar size hiç yalan demedim, asla ihanet etmedim! - Etmedin Derviş Baba! - Hainleri hiç mi hiç sevmedim! - Sevmedin Derviş Baba! - Şimdi bu keklik benim mi? - He Derviş Baba senin! - Şimdi ben buna istediğimi eder miyim? - He Derviş Baba edersin! Bunu duyunca ak sakallı koca derviş çekip besmeleyi kekliğin başını koparıvermiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra içlerinden Derviş Baba’ya en yakını ilk toplayan başına aklını: - Aman Derviş Baba, can baba, canım baba! Ne istedin keklikten, niye kopardın başını? Demiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - O bunu çoktan hak etmişti… Çünkü o; kendi milletine ihanet etmişti! Demiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evvet canlarım, ciğerlerim, değerli dostlarım, saygıdeğer dinleyenlerim ![]() ![]() ![]() Dememiz o ki; her güzel ötüşlü kuşa kapılmayın, her dili ballıya kanmayın, zira avcılar pusuda bizi beklemekte ![]() ![]() ![]() Haydi kalın sağlıcakla… Yarınlarınız umutlu, günleriniz aydınlık, bahtınız açık, gıdanız muhabbet ola; sürç-ü lisan ettiysek aff’ola ![]() ![]() ![]() Hoşça kalın… Dostça kalın ![]() ![]() ![]() Sevgiyle yaşayın ![]() ![]() ![]() Vesselâm ![]() ![]() ![]() NOT: Baskı aşamasında olan “VESSELÂM (Avcı Kekliği)” adlı ikinci kitabımda yer alan bu kıssayı seçim atmosferine girdiğimiz şu günlerde (kitap eylül ayında dağıtıma verilecek) ForumBilgeNesil okuyucularıyla paylaşmak istedim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
TiFus
|
![]() Cevap : Politika HikayeleriKayıkçı Mustafa Babamdan dinlemiştim vakti zamanında bu hikayeyi ![]() Bu günlerde tekrar aklıma düştü ne hikmetse ![]() olmasına rağmen önce Doğukana anlattım ![]() anladığını sanmam ama ben sizlerle paylaşayım da isteyen istediği dersi çıkarsın ![]() Efendim Osmanlı döneminde İstanbulda geçer olay ![]() Malum 4 ![]() ![]() tebdil-i kıyafetle halkın arasına karışır etrafı dinler, halk ne yapıyor ,ne düşünüyor diye araş- t ırırmış ![]() Yemişçi iskelesine varıp karşıya(Anadolu yakasına) geçmek için bir kayığa binmiş ![]() ![]() ![]() dahil olmak üzere bilumum keyf verici maddeler ya- saklanmış olup içki ve sigara içerken yakalanan kişiler acımadan cezalandırılırdı ![]() açılır açılmaz hemen çıkarmış tütün tabakasını 4 ![]() ![]() ![]() Sultan:Padişah bunu yasaklamış ![]() cezası var ![]() O sarayında oturur,halkın ne yaptığını,ne çektiği- ni nerden bilecek ![]() ![]() Seyahat esnasında sarayda dönen entrikalardan tutunda vezirlerin yediği rüşvete kadar herbir şeyi anlatıvermiş bizim saf Anadolu çocuğu kayık- çı Mustafa ![]() Saraya dönünce ilk işi kayıkçıyı çağırtmak olur Padişahın ![]() Mustafa namındaki kulumu getiresiniz der ![]() emir alır da dururmu ![]() ![]() Bakar ki gündüz kayığına binen ve yanında her bir şeyi konuştuğu kişi tahtta oturuyor ![]() ![]() ![]() ![]() yalamanın anlamı yok der ![]() zirlerim rüşvet yermi?Cevaplar eğilip bükülmeden Kayıkçı Mustafa ![]() ![]() korku içinde ![]() ![]() ![]() Hiç olmazsa doğruları söyleyeyim diye düşünür galiba ![]() ![]() ![]() söyleyecek insanlara ihtiyacım var diyerek ferman buyurur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bundan böyle her kim vefat ederse bana haber verilmeden defnedilmeye diye ![]() mahallesinden bir kişi vefat ettiğinde kendine haber verilir,gelir kulağına birşeyler fısıldar ve şimdi defnedin der gidermiş ![]() ![]() olası meraklı Milletizdir ![]() ![]() Bu adam ölünün kulağına ne fısıldadı,ne dedi diye ![]() Sonunda mahallenin delikanlılarından birinin ak lına güzel bir fikir gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ni öğrenelim der ![]() yıkçı,yeni vezir Mustafa ![]() söyler;Sen şimdi öldün,öte Dünya ya gidiyorsun ![]() Sana orda sorarlar; Dünyada ne var ne yok diye ![]() Onlara Kayıkçı Mustafa Vezir oldu ![]() vermiş ![]() Dostlar ![]() ![]() ![]() lur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
TiFus
|
![]() Cevap : Politika Hikayeleri11 Eylül`den Kaçış Karlı bir gündü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Haydi, kızım biraz daha gayret ![]() ![]() Kız sadece “Tamam baba ![]() ![]() On dakikalık bir yürüyüşten sonra Kanada sınırını geçmiş bulunuyorlardı ![]() ![]() Bu dondurucu soğuğun vücudunu titretmemesi ilginçti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Acıkmış olmalısın, kızım ![]() ![]() ![]() Küçük kız sadece sessizce başını salladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adam boşalan masayı görür görmez yemeğini bitirmeden yerinden kalktı ve oraya doğru yöneldi ![]() ![]() - Merhaba, bayım ![]() - Kanada’ya hoş geldiniz ![]() - Şey, benim hayatım ve dolayısıyla da kızımın hayatı tehlike altında ![]() ![]() - Anlıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Tamam, sorun yok ![]() Formları alan adam tekrar masaya yöneldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Pardon bayım, forma gerekli tüm bilgileri yazdım ![]() - Güzel, hikayenizi de eklemişsiniz ![]() ![]() ![]() - Şey ben üniversitede felsefe profesörüydüm ![]() Formu inceleyen genç konsolosluk görevlisinin yüzünde bir anda büyük bir şaşkınlık belirdi ![]() ![]() - Affedersiniz, siz bir Amerikan vatandaşısınız değil mi? Pasaportlarınızı görebilir miyim? - Tabi ki ![]() Pasaportları dikkatlice inceleyen memurun şaşkınlığı dinecek gibi değildi ![]() - Şey, evet gerçekten de siz Amerikan vatandaşıymışsınız ![]() - Bunda yanlış olan şey ne? - Hayır, beni yanlış anlamayın ![]() ![]() - Ya öyle mi? - Her neyse siz şimdi yerinize oturun ![]() ![]() Genç Konsolosluk görevlisi derhal telefonun tuşlarını çevirmeye başladı ![]() - Merhaba Bay Brown, size bir şey danışmak istiyorum ![]() ![]() - Bir Amerikalı mı dedin? Nasıl biri? - 50 yaşlarında, uzun boylu, gözlüklü, saçlarını kazıtmış siyah bir Amerikalı ![]() ![]() ![]() ![]() - Ne dedin, Amerikalı bir profesör? Aklını mı kaçırmış bu adam? Nesi var bu adamın? - Bilmiyorum, Bay Brown ![]() - Hayır, öncelikle bu adamın tüm belgelerini odama gönder ![]() ![]() ![]() - Tamam ![]() ![]() Vakit hayli ilerlemişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük kızı Lora gerçekten de çok yorulmuştu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Pardon, vakit çok geç oldu ![]() ![]() - Nerede kalacağınız konusunda endişelenmenize gerek yok ![]() ![]() ![]() Görevli kadın tüm bu bilgileri gayet nazik bir ses tonuyla ve yüzünden hiç eksik etmediği bir tebessümle vermişti ![]() ![]() - Şey müdür bey sizinle odasında özel olarak görüşmek istiyor ![]() - İyi ama gördüğünüz gibi kızım uyuyor ![]() ![]() - Kızınız için endişelenmeyin, ben ona göz kulak olurum ![]() ![]() James, Meksikalı olduğunu tahmin ettiği bu kadını izlemeye koyuldu ![]() ![]() ![]() ![]() - Bay Brown size bahsettiğim bey geldi ![]() - Onu hemen içeriye alın ![]() ![]() James içeriye girdiğinde karşısında kendi yaşlarında kısa boylu, şişman, gözlüklü, hafif sarışın bir beyle karşılaştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Hoş geldiniz, şey… - Adım James, James Parker ![]() - Benim adım da Colin Brown ![]() ![]() - Hayır, teşekkürler ![]() ![]() ![]() - Kızınız için üzülmeyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Odada kısa süren bir sessizlik oldu ![]() ![]() - Şey biliyorsunuz, Kanada her sene kendi ülkelerinde işkence ve ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olan binlerce insana kucak açar ve yasal bir süreçle durumlarını sonuçlandırmaya çalışır ![]() ![]() ![]() - Ülkelerinden değişik nedenlerle ayrılmak zorunda kalan insanlara yardım ediyorsunuz ![]() ![]() Bay Brown karşısında oturan siyahi adamın çehresine daha dikkatlice baktı ![]() ![]() ![]() - Bakınız, sizinle açık konuşacağım ![]() ![]() - Umarım Amerikan istihbaratından hakkımda bilgi almamışsınızdır ![]() - Hayır, bu insan hakları ihlaline girerdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Buna sevindim ![]() ![]() ![]() ![]() - Bu bir sorgulama değil, sadece yanlış anlaşılmayı engellemek için sizinle biraz sohbet etmek istiyorum ![]() ![]() James sözün nereye varacağını ve hiçbir şekilde içinde yer almak istemediği bir diyalogun parçası olacağını anlamıştı ![]() ![]() ![]() ![]() - Üzgünüm bu odada sigara içilmiyor ![]() ![]() ![]() - Neden mi? Amerika’dan Kanada’ya benden başka iltica etmeye gelen yok mu? Benim bildiğim kadarıyla her gün yüzlerce değilse bile onlarca insan Amerikan sınırını geçip Kanada’ya iltica ediyor ![]() - Evet ama onların hiç biri Amerikan vatandaşı değil ![]() ![]() ![]() ![]() - Hayır değilim ama ne fark eder ki? Ben baskı ve zulmün gerçek bir din ayrımcılığı yapacağına zaten hiç inanmadım ![]() - Bakın görevimizin bir parçası olarak eşyalarınızı inceledik, ve bavulunuzda bir çok kitap gördük ![]() ![]() James’in bakışları şimdi hafif bir tebessüm örtüsüne bürünmüştü ![]() ![]() - Beni yanlış anlamayın ama sanırım siz de felsefeye ilgi duyuyorsunuz, doğru mu? - Evet, ama doğrusu okumalarım o kadar da derinlikli değil ![]() ![]() ![]() ![]() - Evet zaman zaman yeryüzünün ikiyüzlülüğünden sıkılıp gökyüzünün sonsuzluğunda teselli aradığım olur ama bunda bir mahzur mu var? - Elbette hayır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Sanırım hikayemi okudunuz ve cevabı da biliyorsunuz ![]() - Ben sizin ağzınızdan dinlemeyi tercih ederim ![]() ![]() James hafifçe başını salladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Yaşadığımız dünyada bir çok şey öyle göründüğü gibi değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bay Brown’ın yüzündeki ifade aniden değişmişti ![]() ![]() ![]() - Bağışlayın beni ama söylediklerinizi anlamakta güçlük çekiyorum ![]() ![]() - Bilim ve teknolojinin nimetlerinden faydalanmak ile bilimi kutsal bir ineğe, teknolojiyi ise tanrısız modern bir tapınağa çevirmek arasında çok büyük bir fark var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu soru Bay Brown üzerinde soğuk duş etkisi yapmıştı ![]() ![]() - E şey, ben aslında bu konuda fazla malumat sahibi olduğumu söyleyemem ![]() ![]() Profesör karşısındakinin bilgisizliğini yadırgamayan bir ses tonuyla konuşmasını sürdürdü ![]() - Evet geldiğimiz noktada, Psikolog John Dewey’in tespitiyle, bugün insan, edindiği onca bilgi yığınına rağmen, tarihin her döneminden daha güçsüz ![]() ![]() Bu son söylenenler, Bay Brown’ı oldukça rahatsız etmişe benziyordu ![]() ![]() ![]() - Bu ilk bahsettiklerinizle sonuncusu arasındaki bağlantıyı anlayamadım ![]() Profesör muhatabında aradığı cevheri bulamamış bir madencinin ezikliği içinde parmağındaki altın yüzüğü gevşeterek sözlerine devam etti ![]() - Hayır, benim demek istediğim şey, bize her söylenen şeye, düşünmeden, sorgulamadan ve eleştirmeden inanma ucuzluğundan kaçınmamız gerekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sözler Bay Brown’ı daha çok rahatsız etmişti ![]() ![]() - Gerçekten de takdir edilecek bir felsefe kuramı bilginiz var ![]() ![]() - İslam ve Müslümanlar hakkında çok şey bildiğimi iddia edemem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Sizin gibi aydın bir profesörün, İslam ve Müslümanlar hakkında bu kadar övgü dolu sözler sarf etmesini aklım almıyor ![]() ![]() ![]() Siyahi profesörün gözlerinde belli belirsiz bir tebessüm dalgalandı ![]() ![]() ![]() - Doğrusu eğer Müslüman olsam veya İslam’a yakınlık duyuyor olsam bunu sizden saklama gereğini duymazdım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bay Brown tekrar saatini yokladı ![]() ![]() - Bay James, sanırım konuyu çok dağıttık ![]() ![]() ![]() ![]() James bu son söylenilenlerde bir tehdit havası sezmişti ![]() ![]() - Evet Bay James, lütfen bize kendi hikayenizi anlatır mısınız? - Ben İkinci Dünya Savaşı sıralarında Almanya’dan Amerika’ya Nazi baskısından kaçan bir ailenin çocuğuyum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nietzsche gibi, çağa aykırı fikirlere her zaman sevdalı oldum ![]() ![]() ![]() ![]() - Uyarıları kimden ve neden dolayı aldınız? - Tabi ki üniversite yönetiminden ![]() ![]() - Bu yıllarda genel olarak derslerinizde ve konferanslarınızda ne konuşuyordunuz? - Marcuse’dan alıntı yaparak modern insanın tek boyutlu bir varlığa döndüğünü, gençliğin cinsellikle uyuşturulduğunu, medyanın düzenbazlar tarafından halkları uyutmak için kullanıldığını, kapitalizmin bir sömürü düzeni olduğunu, insanın teknoloji sayesinde kendine yabancılaştığını, tabiatın elimizde fahişe bir kadın gibi muamele gördüğünü ve bizim teneffüs ettiğimiz özgürlüğün Afrikalı kardeşlerimizin kanıyla sulandığını ve benzeri şeyler ![]() - İlk defa ne zaman ve nasıl ölüm tehditleri almaya başladınız? Yazınızda biraz bahsediyorsunuz, bunu detaylandırmanız mümkün mü? - Yaklaşık olarak iki yıl önce, 11 Eylül’den hemen sonra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Sizi kim takip ediyordu? Bu konuda polisle irtibata girmeyi denediniz mi? - Beni kimlerin takip ettiğini bilmeme imkan yok ![]() ![]() ![]() - Neden Amerikan İstihbaratından şüphelendiniz ki? Bu tehditlerin arkasında fikirlerinizden hoşlanmayan herhangi bir marjinal gurup olamaz mıydı? - Evet, bu mümkündü ![]() ![]() - Üniversite yönetiminden bu yönde bir telkinle karşılaştınız mı? - Bazı dostça nasihatler oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Kızınızın bütün bu olanlardan haberi oldu mu? - Evet ne yazık ki, sevgili küçük kızım Lora bu durumu öğrendi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bunu anlarım ![]() - Bunu bilemem ![]() ![]() O ana kadar konuşmaları büyük bir dikkatle dinlemekte olan bay Brown, James’in iltica başvurusu için yazdığı hikayesine göz gezdirmeye başladı ![]() ![]() - Amerika gibi demokratik ve insan haklarına saygılı bir ülkede böyle şeylerin olabileceğine inanmak gerçekten de çok güç ![]() ![]() ![]() - Demokrasi ve özgürlük eşitlikle beraber anlam kazanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu son sözler Bay Brown’ın yüzüne kırbaç gibi inmiş ve onurunu incitmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Babaa! Baba! Baba! Neredesin? Ne yaptılar sana? Baba! Beni bırakma! Bu, kızı Lora’nın hıçkırıklarla karışık canhıraş feryatlarıydı ![]() ![]() ![]() ![]() - Baba! Baba! Ne olur beni bırakma! Baba! James koşarak salona açılan kapıdan içeri girdi ve konsolosluk görevlisinin ümitsizce sakinleştirmeye çalıştığı kızını kucakladı ![]() - Baba nerdeydin? Sana kötü bir şey oldu sandım ![]() ![]() Küçük kız babasına tüm gücüyle sarılmış ağlıyordu ![]() ![]() - Kızım ben seni asla bırakmayacağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Konsolosluk görevlisi bayan bu olanlar karşısında kendini tutamamış sessizce ağlıyordu ![]() - Mr James inanın bana ona anlatmaya çalıştım ama bana hiç fırsat vermedi ![]() ![]() - Üzülmeyin, bu sizin hatanız değil ![]() James kızına sarılırken, başını kaldırdı ve bir an için Bay Brown ile göz göze geldi ![]() - Şimdi anladınız mı beni? |
![]() |
![]() |
|