|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ilçesi, kırklarelinin, pehlivanköy, tanıtımı |
![]() |
Kırklarelinin Pehlivanköy İlçesi Tanıtımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırklarelinin Pehlivanköy İlçesi TanıtımıKırklarelinin Pehlivanköy İlçesi Tanıtımı Kırklareli ilinin bir ilçesidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, kaymakamı Hasan Balcı'dır İstanbul valisi Muammer Güler de zamanında bu ilçede kaymakamlık yapmıştır ![]() Hayvancılık yaygındır, genelde büyükbaş hayvancılık yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlçenin takımı Pehlivanköyspor Kırklareli Bölgesi 1 ![]() ![]() Tarihi Pehlivanköy'de ilk yaşayanlar Traklardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pehlivanköy'ün eski adı Pavli'dir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Osmanlı Zamanı 1363 yılında Hacı İlbey ve Evrenus Paşa bölgeyi fethedip, Osmanlı Devleti sınırları içine soktu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonraki yıllarda Rodop bölgelerinden büyük göç aldı ve bölge halkının çoğunluğunu Pomak gurupları oluşturdu ![]() ![]() ![]() Balkan savaşlarından milli mücadele dönemine ![]() ![]() ![]() Balkan Savaşları sırasında da bir yıllık işgal altında kaldı ancak Bulgar'lardan geri alındı ve Pehlivanköy'de yaşayan Bulgarlar Osmanlı Devleti sınırları dışına çıkarılıp dışarıda kalan Pomaklar bölgeye yerleştirildi ![]() ![]() ![]() ![]() 9 Kasım da işgal sona erip Pehlivanköy Türk toprakları arasına katıldı ![]() Cumhuriyet Dönemi 1935'ten 1941 arasında Trakya başmüfettişliği görevini üstlenen Kazım Dirik tarafından bölgeye çok yardım edildi ![]() ![]() ![]() Tarihi Eserler ve Önemli Günler Ergene Nehri üstündeki Akarca Köprüsü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akarca sırtlarında eski bir kale olduğu söylenen taş kalıntıları vardır ![]() TCDD İstasyonu 6 Mayıs hıdrellez şenlikleri 9 Kasım Pehlivanköy'ün kurtuluşu Sonbahar Hayvan ve Emtia Panayırı - 18 - 22 Eylül arasında yapılan panayırda birçok eşya ve hayvan satışa sürülürken, eğlenceler de bulunmaktadır ![]() ![]() Asırlık Meşe Ağacı ![]() Nüfus verileri Yıllara göre ilçe nüfus verileri Yıllar Merkez Köyler Toplam 2007 2 ![]() 2000 3 ![]() 1997 2 ![]() 1990 3 ![]() 1985 3 ![]() 1980 2 ![]() 1975 2 ![]() 1970 3 ![]() 1965 2 ![]() 1960 2 ![]() Coğrafya Pehlivanköy İlçesi yurdumuzun Trakya bölümünde ve Ergene Havzasındadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Su kaynakları Ergene nehri İlçenin en önemli su kaynaklarının başında ergene gelmekte idi ![]() ![]() Kuştepe deresi İlçe sınırları içinde kalan son temiz deredir ![]() ![]() Amatör balıkçılıgın yapılabilecegi DSİ'lerinin yaptıgı Hıdırca yolunda 1 adet gölet bulunmaktadır ![]() Orman, Koruluk ve yeşil alanları Katırkulu, Gustil ve Koca orman mevkilerinde pehlivanköydeki doğal ormanların son kalıntıları bulunmaktadır ![]() ![]() Mezarlığın yanında Kazım Dirik tarafından diktirilen Akasyalık adıyla anılan ağaçlık bulunmaktadır ![]() Eğitim Bir ilköğretim okulu bir de çok programlı lise vardır ![]() ![]() İlköğretim Pehlivanköyde bir ilköğretim okulu vardır adı Atatürk İlköğretim okulu'dur ![]() ![]() Ortaöğretim Bir tane çok programlı lise bulunmaktadır ![]() Mahalleleri Kazımdirik Mahallesi Ergene Mahallesi Kurtuluş Mahallesi Meydanları 94 meydanı(Pomaklar ilk olarak bu meydanın çevresine yerleşmişlerdir ![]() ![]() Zübeyde hanım meydanı (23 nisan, 9 kasım kurtuluş, 29 ekim Cumhuriyet bayramı etkinlikleri burada düzenlenir ![]() İstasyon meydanı Atatürk meydanı (Çelenk koyma törenleri burada yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kırklarelinin Pehlivanköy İlçesi Tanıtımı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırklarelinin Pehlivanköy İlçesi TanıtımıKırklareli Pehlivanköy İlçesi Pehlivanköy: 1990 sayımına göre toplam nüfûsu 7096 olup, 3045’i ilçe merkezinde, 4051’i köylerde yaşamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ekonomisi tarıma dayalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlçe merkezi, Ergene Irmağının kuzeyinde kurulmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|