Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
facebook, yuva, yıkıyor

Facebook Yuva Yıkıyor!

Eski 08-13-2009   #1
yesimciwciw

Facebook Yuva Yıkıyor!

"FACEBOOK YUVA YIKIYOR!"

Facebook ve benzeri sosyal paylaşım sitelerinin, ikili ilişkilerde kıskançlık ve olumsuz davranışlara neden olduğu belirtildi

Kanadalı akademisyenler tarafından yürütülen ve sonuçları ABD'de "Siberpsikoloji ve Davranışlar" dergisinde ve internette yayımlanan "İsteyebileceğinizden Daha Fazla Bilgi: Facebook Kıskançlık Canavarını mı Uyandırdı?" başlıklı makalede, sosyal paylaşım sitelerinde birlikte oldukları kişi hakkında "dedektiflik yapanların" sayısının artığı kaydedildi

Kanada'da yaşayan 17-24 yaş arasında kadın ve erkeklerin katıldığı araştırmaya göre, "genç aşıklar" eşlerini ya da birlikte oldukları kişileri internet ortamında izleme eğilimi gösterirken, girilen siteler arasında ilk sırada facebook yer alıyor

Araştırmada, facebook gibi sitelerde eşlerini takip etmenin sürekli hale geldiği, alışkanlığa dönüştüğü, "takipçilik" için ayrılan zamanın giderek arttığı ve giderek daha fazla kıskançlık yaratabilecek bilgi ve görsel malzemeye ulaşıldığına işaret edildi

Çalışmanın, internet kullanımının ikili ilişkiler üzerinde ne derece etkili olduğuna vurgu yapması açısından önemli olduğu ifade edilen araştırmada, konunun tüm boyutlarıyla incelenebilmesi için daha üst yaş gruplarına yönelik benzer çalışmalara ihtiyaç olduğu da kaydedildi

Araştırmayı yürüten ekip, daha büyük yaş grupları için henüz çalışma olmamakla birlikte, bu gruplarda internet-ikili ilişkiler arasındaki ilişkinin, genç yaş grubundaki kadar etkili olmayacağı öngörüsünde bulunuyor

Facebook benzeri sitelerin sosyal ilişkilerin alışılageldik doğasını değiştirdiğine dikkati çeken 380 kişinin katıldığı çalışmada, sosyal paylaşım sitelerinin eski dostları yeniden bir araya getirme gibi olumlu yönlerinin yanında, ikili ilişkilere zarar verebilecek yönlerinin de bulunduğu savunuldu

Araştırmaya katılanların büyük bölümü, eşinin ya da partnerinin kendisinin tanımadığı çok sayıda arkadaşının olduğunu görmekten, bunlar arasında eski birlikteliklerin de olabileceği düşüncesinden tedirgin olduklarını belirtirken, yaşadıkları açmazı şu şekilde tanımlıyorlar: "

Sitede zaman geçirildiği için kıskançlık düzeyinin artması, kıskançlık artığı için daha fazla bilgiye ulaşmak amacıyla sitede daha fazla zaman geçirilmesi" Katılımcılar, internette sadece birlikte oldukları kişileri değil, onların eski eş ya da arkadaşlarını da izlemekten kendilerini alamadıklarını dile getiriyorlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Facebook Yuva Yıkıyor!

Eski 08-13-2009   #2
mgk_42

ama bazen yuvada yapıyor
paylaşım için teşekkkürler

SELÇUK BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ

2001 NİSSAN PRİMERAM
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-13-2009   #3
yesimciwciw

Alıntı:
mgk_42 tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
ama bazen yuvada yapıyor
paylaşım için teşekkkürler

Rica ederim arkadaşım:)

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-13-2009   #4
TiFus

Ellerine Sağlık Yeşim :)
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-13-2009   #5
Aragorn561

(2)face-book ne zaman yuva yapar yada ne zaman hayırlı bir şeye yararki !!!

teşekkürler,her nerede yaşatıyor ve yaşatılıyorsanız :D

Eski 08-13-2009   #6
peri

ellerine saglık

Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir
Varlığı armağansa yokluğu ceza deği
Varlığının değerini bilmektir
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-14-2009   #7
Gözyaşı

Ben inanmıyorum insanın içinde varsa şeytanlık her şey olur şeytanda bir zamanlar melektir ona göre : )

Eski 08-14-2009   #8
yesimciwciw

Sağolun arkadaşlar ilginize teşekkürler:)

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-14-2009   #9
Aragorn561

şu siteyi niye savunuyosunuz anlamıyorum amacı dışındaki her şeye hizmet ediyo

Eski 08-14-2009   #10
Gözyaşı

Site paylaşım ve tanıdıklarını bulma amaçlı ama bunu kötüye kullanıyorlarsa suÇ insanlardadır arkadaşım Aragorn561

Eski 08-14-2009   #11
LAST BREATH

Alıntı:
Gözyaşı tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Site paylaşım ve tanıdıklarını bulma amaçlı ama bunu kötüye kullanıyorlarsa suÇ insanlardadır arkadaşım Aragorn561
Doğru haklısın İnsanın içinde varsa kötü bi amaç onu her türlü, her yerde yapar

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-14-2009   #12
Aragorn561

ama bu sadece kötüler için değil masum insanlarada bulaşıyolar ben ona kızıyorum

Eski 08-14-2009   #13
peri

Ben bugune facebooka gırmedım hıçte merak dahı etmedım butun arkadaşlarım orda olmasına ramen hele evlı hanımların orda olmasını hıç onaylamıyorum yanlış ve çok guvensıs bır ortam

Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir
Varlığı armağansa yokluğu ceza deği
Varlığının değerini bilmektir
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-14-2009   #14
Gözyaşı

Bende facebook üyesiyim ama kötü amaçlı kullanmıyorum o mahsum dediğin insanlar suç işliyorlarsa hic savunma bence mahsumluğunun altında şeytanlık vardır tek durmayacaksa sitede ne işi var siteye üye olurken bilgiler var onları girsin evliysede başkalarını bulaşmasaymış kendi düşen ağlamaz sonra çok pişman olur ama iş işten geçer yuvayı yıkan kişinin kendisidir siteye suc bulamazlar hakları da yok zaten

Eski 08-14-2009   #15
Atlıkarınca

insanlar bilinçli olmadığı sürece en basit şeyden bile zarar görebilir bunun facebook olup olması önemli değil
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com