Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ekonomi / İktisat / İşletme

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
duyuru, eilişiksizlik, hakkında, uygulaması

E-İlişiksizlik Uygulaması Hakkında Duyuru

Eski 10-12-2012   #1
Şengül Şirin

E-İlişiksizlik Uygulaması Hakkında Duyuru

Sayı : B132SGK4340000/
Konu : E-İlişiksizlik Uygulaması
İhale konusu işler ya da özel nitelikteki inşaat işleri ile ilgili teminat iadesi ya da ilişiksizlik belgesi talebinde bulunan işverenlerimiz öncelikle iş bitim dilekçesini elden ya da posta yoluyla Sosyal Güvenlik Merkezlerimize göndermekte ve bu taleplere istinaden Sosyal Güvenlik Merkezlerimizce ilgili makamdan ihale konusu veya özel nitelikteki inşaat işleri ile ilgili bilgiler istenmektedir
Bu uygulama gerek Sosyal Güvenlik Merkezlerimiz gerekse işverenler yönünden emek ve zaman kaybı yaşanmasına neden olabilmektedir
Sosyal Güvenlik Kurumu “e-İlişiksizlik Uygulaması” ile işverenlerin elektronik ortamda iş bitim dilekçelerini işlem gördükleri Sosyal Güvenlik Merkezlerimize gönderebilmelerine ve ilgili makamlara sunulmak üzere Sosyal Güvenlik Merkezlerimiz tarafından düzenlenen yazıları barkod numarası almak suretiyle ilgili makama ibraz edilebilmelerine imkân sağlanmıştır
Bu uygulamadan yararlanmak isteyen işverenlerimiz Kurumumuz internet sitesinde yer alan E-SGK ekranından “Diğer Uygulamalar- İlişiksizlik Belgesi Başvuru” seçeneğini kullanarak ilişiksizlik başvurusu yapabilmektedir

E-İlişiksizlik Uygulamasının kısayol adresi http://uygsgkgovtr/ilisiksizlikBasvurulari/indexjsp?sayfa=Login&Tab=0&grp=11 dir

Bilgi edinilmesini ve gereğini rica ederim
Ramazan YILDIZ
Sosyal Güvenlik İl Müdürü

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com