![]() |
Demokrasi - Fıkra |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Demokrasi - FıkraDemokrasi ile ilgili fıkra demokrasi hakkında güldürmece -Öğretmen;Sosyal bilgiler dersinde çocuklara bir ödev verir, -Herkes ailesine sorup demokrasinin tanımını özet halinde çıkaracak ve ezberleyecek -Çocuk;Eve gelir Babasına sorar, -Baba Demokrasi nedir? -Babası yanıtlar, -Önce bilmen gereken terimler var ![]() ![]() Ben bu eve para getiriyorum ben LİBERAL sınıfıyım ![]() -Gece olur çocuk babasının anlattıklarını düşünürken birden hizmetçinin odasından sesler gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne yapacağını şaşırır ve yatar ![]() -Sabah kahvaltıda babası: -Tanımları ezberlediysen şimdi sana anlatıcam DEMOKRASİYİ der ![]() Çocuk: -Sen zahmet etme babacım ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Demokrasi - Fıkra |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Demokrasi - Fıkrasiyasi fıkralar Başbakan Erdoğan, dış destek aramak için İngiltere'yi ziyarete gitmiş ![]() edilen Erdoğan, Kraliçeye kendi liderlik felsefesinin ne olduğunu sormuş ![]() ![]() Erdoğan bunun üzerine kraliçeye çevresindeki insanların akıllı olup olmadıklarını nasıl ayırt ettiğini sormuş ![]() Kraliçe, onlara doğru soruları sorarak ayırt ediyorum diye yanıtlamış ve izin verin göstereyim demiş ![]() Kraliçe hemen Tony Blair'i aramış ve Sayın Başbakan, lütfen bu soruya cevap verin: Annenizin bir çocuğu var, babanızın bir çocuğu var ve bu çocuk sizin ne kız ne de erkek kardeşiniz ![]() ![]() Tony Blair: Bu benim, majesteleri diye yanıtlamış ![]() Kraliçe: Doğru ![]() Gördünüz mü Sayın Erdoğan? Evet majesteleri, çok teşekkür ederim, bu metodunuzu kesinlikle kullanacağım diyerek oradan ayrılmış ![]() Yurda dönüşünde hemen Unakıtan'ı yanına çağıran Erdoğan, "Kemal abi sana soracağım bir soruyu cevaplamanı istiyorum" demiş ![]() Unakıtan "Tabii efendim, nedir?" Erdoğan: "Annenin bir çocuğu var, babanın bir çocuğu var, ve bu çocuk senin ne kız ne de erkek kardeşin ![]() Unakıtan sağa bakmış sola bakmış düşünmüş taşınmış ve en sonunda: "Efendim bunu biraz düşünüp sonra size cevap versem??" demiş ![]() Erdoğan kabul etmiş ve Unakıtan oradan ayrılmış, vakit kaybetmeden Bakanlar Kurulunu toplantıya çağırmış, saatlerce bu soru üzerinde düşünmüşler, ama kimse bir cevap bulamamış ![]() En sonunda Kemal Unakıtan Kemal Derviş'i aramış ve durumu açıkladıktan sonra: "Annenizin bir çocuğu var, babanızın bir çocuğu var, ve bu çocuk >sizin ne kız ne de erkek kardeşiniz ![]() Derviş: Bunda bilemeyecek ne var, tabii ki benim! diye yanıtlamış ![]() Cevabı alan Unakıtan hemen Tayyip'i arayarak: "Cevabı buldum efendim, kim olduğunu biliyorum, Sayın Kemal Derviş" demiş ![]() Tayyip büyük bir hayal kırıklığıyla cevap vermiş: "Yanlış cevap Kemal Abi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|