![]() |
Namazı Sevdirmek.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Namazı Sevdirmek..Namazı Sevdirmek ![]() ![]() Hakkında Namazı Sevdirmek ![]() ![]() Namazı Sevdirmek Kulluğu sevdirdi ![]() Afyon Hapishanesinde mahkûmların ihtiyaçlarını dışarıdan temin eden, cinayetten tutuklu biri vardı ![]() isteklerini temin ederdi ![]() Bediüzzaman da ona dostluk gösterir, her görüştüğünde iman hakikatlerini telkin ederdi ![]() İman konusunda adamcağızı epeyce yumuşattıktan sonra, bir gün ona namaz kılmasını tavsiye etti ![]() çok ve uzun olduğunu, bu sebeple de gözüne kestiremediğini söyledi ![]() Bunun üzerine Bediüzzaman ona dedi ki: "Sen namazların farzını kıl, ben sünnetleri senin yerine kılarım ![]() Hiç beklemediği bu karşılık üzerine adamcağız, namazların farzını kılmaya söz verdi ![]() Sözünde de durdu ![]() mü'miniydi ![]() Hapishanenin mescidine gelir, sünnetler kılınırken oturup bekler, ama farzları kılardı ![]() Bir zaman sonra Üstada geldi ve dedi ki: "Hocam, artık benim sünnetleri kılma ![]() "Neden?" "Madem farzlara başladım, artık sünnetleri de ben kılayım, sizi yormayayım ![]() ![]() ![]() Dünün katili, artık bugünün ahlâklı ve ibadetli bir müminiydi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|