![]() |
Seccadenin Feryadı.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seccadenin Feryadı..Seccadenin Feryadı ![]() ![]() Hakkında Seccadenin Feryadı ![]() ![]() Gün ışımamış sabah yakındır Yorgunluğun verdiği ağırlıkla hemen uykuya dalmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adam şaşırdı ve korkulu bir sesle -inleyen sen miydin? -Evet dedi seccade -Niçin ağlıyorsun? Seccade yine içe işleyen bir sesle: - Seni uykundan uyandıran susuzluğunu, doyuncaya kadar, su içerek giderdin ![]() - Nasıl susarsın, sen canlı bile değilsin dedi adam ![]() Seccade: - Benim ihtiyacımda bir nevi sudur ama içtiğin değil ![]() ![]() - Anlamadım dedi adam meraklı gözlerle seccadeye - Ağlarım çünkü ALLAH'ın kulları; kabrinin aydınlığa ulaşmasını, karanlıklarda kalmamayı, o kutlu günde aydın olmayı isterler ![]() ![]() ![]() -Beni rahat bırak deyip döndü adam ![]() Seccade devam etti ![]() - Ey ALLAH'ın kulu; bak işte sabah namazının vakti geldi ![]() ![]() ![]() ![]() Adam iyice sıkılarak: -Ey seccadem, beni rahat bırak ![]() ![]() - Seccade yılmadan adamı uyarmaya ve uyutmamaya uğraşıyordu ![]() - Demek ki sen dünyaya ahretten daha çok önem veriyorsun ![]() Adam iyice öfkelendi: -Yeter artık lütfen konuşma diye bağırdı ![]() Seccade bu çıkışın karşısında önce sustu ![]() -Ah o fecir vaktindeki adamlar, ah o fecir vaktindeki adamlar dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine adam yatağından doğrulup; -Haklısın sabah namazı gerçekten önemli dedi ![]() ![]() Seccade: -öyleyse kalk ve namaz kıl dedi ![]() ![]() < Seccade son bir ümitle ; -Kişi Salih amellerin ne kadar büyük ecri olduğunu idrak edemezse tüm zamanlarda bu ameller zor gelir ![]() Bu andan sonra adamda tek kelime duyulmadı ![]() ![]() ![]() < Ama heyhat! Adam ömründeki en uzun uykuyu dalmıştı bile ![]() ![]() ![]() -Ey tövbesini yarına erteleyen, bilir misin yarına çıkabileceğini !!! < ölüm pusuda hep, biz dünya için günah işlerken ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|