Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
huşu, namaz

Namaz Ve Huşu

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Namaz Ve Huşu

Namaz ve Huşu
Hakkında Namaz ve Huşu

Namazda huşuyu yakalayamamak,
Huşu içinde, dünya ve dünyalıktüm işlerden koparak namaz kılamamak istisnalar hariç neredeyse tüm Müslümanların ortak sorunudur
şeytan ve çetesi dinin direği olan namazı sakatlamak, namaz kılan Müslümanların akıllarını başka yönlere çekmek için ellerinden gelen her şeyi yaparlar
Bazen aklınıza bir şey gelir ve kendinizi hiç de düşünmek istemediğiniz konular içinde bulabilir ve huşunuzu yitirebilirsiniz

Adamın biri; bir yere bir miktar mal gömer,
fakat sonradan malı gömdüğü yeri unutuverir
İmam-ı Azam! A gelerek durumu anlatır
İmam Azam Hazretleri şöyle buyurur ;
“Bu fıkıha girmez, ama yine de senin için bir çare düşünelim
Sen git sabaha kadar namaz kıl bu gece ve malı nereye gömdüğünü hatırlamaya çalış”Adam İmam Azam Hazretlerinin sözünü dinleyip yatsıdan sonra başlar nafile namaz kılmaya Nihayet gece yarısı adamın aklına, malını nereye sakladığı gelir Ertesi gün sevinçle İmam-ı Azam’ ın yanına gelip malının yerini hatırladığını söyler
İmam Azam Hazretleri gülerek şöyle der ;
“Biliyordum, zaten şeytan seni bütün gece namaz kılmaya bırakmazdı, onun için unuttuğun şeyi sana hatırlatıverdi
Keşke ALLAH’ a şükür için gecenin kalan kısmını da ibadetle geçirseydin de şeytanı iyice kahredeydin

şeytan ve çetesini kahretmek veya onlara yenilip onları sevindirmek
Bir sorunu çözmek için öncelikle sorunun merkezine inmeliyiz
şeytan en çok bizi neyle vuruyor ?
Mal mı, beşeri aşk mı, evlat mı, eş mi, anne - baba mı ?
Daha çok hangi konu namazımıza bulaşıyorsa o konuyu namazımızdan atmaya çalışmalıyız
Denediğim yöntemlerden en çok fayda gördüğüm ; ısrarla okuduğum Surenin mealini aklımdan usulca geçitmek oldu
Sonra namazdan önce özellikle okunan hadis kitaplarının, İslam büyüklerine ait kıssaların da beni huşuya ittiğine şahid oldum
Hele Peygamber Efendimiz’ in (selamun aleykumv) hayatından bazı olayları okuduğumda,
Hazreti Osman’ ın (ra) şahadetini düşündüğümde,
Hazreti Ali’ nin (kv) mücadelesini gözlerimin önüne getirdiğimde her şeyden kopuyorum

Müslümanla küfrün arasında namazın terki olduğunu biliyoruz bilmesine de, namazı nasıl kılacağımızı, namazda huşuyu nasıl yakalayıp, namazdan nasıl zevk alacağımızı pek bilemiyoruz
Peygamber Efendimiz’ in (selamun aleykumv)
ALLAH’ ı görüyormuşçasına namaz kılın
Siz O’ nu görmüyorsanız bile O’ nun sizi gördüğünü unutmayın
Tavsiyesini unutmadan namazlarımızı kılalım
Mümkün derecede cemaatle kılmaya çalışalım
Cemaatle kılınan namazların sevaplarını düşünelim
Namaza dair bir şiir ve bir hadis ;
“Namaz gafletten uyanıştır
Namaz insanca bakıştır
Namaz zulme haykırıştır !

Namaz ezan’a kaçıştır
Namaz tekbir’e dalıştır
Namaz nefsini yıkıştır

Namaz cehaleti aşma
Namaz cehaleti as’ma
Namaz cehaleti yak’madır !

Ebu Zer (ra) den ;
“Peygamberimiz (selamun aleykumv) bir gün dışarı çıktı
Yerden bir ağaç dalı aldı, yaprakları dökülüyordu
Dedi ki “Ey Ebu Zer !”
“Buyur Ey ALLAH’ ın Resulü !” diye cevap verdim
şöyle buyurdu ;
“Müslüman bir kul sırf ALLAH rızasını kazanmak için kalkıp namaz kılarsa, günahları bu ağacın yaprakları gibi dökülür” (Ahmed)
Selam ve Duâ ile

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com