![]() |
Namaz Ve Huşu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Namaz Ve HuşuNamaz ve Huşu Hakkında Namaz ve Huşu Namazda huşuyu yakalayamamak, Huşu içinde, dünya ve dünyalıktüm işlerden koparak namaz kılamamak istisnalar hariç neredeyse tüm Müslümanların ortak sorunudur ![]() şeytan ve çetesi dinin direği olan namazı sakatlamak, namaz kılan Müslümanların akıllarını başka yönlere çekmek için ellerinden gelen her şeyi yaparlar ![]() Bazen aklınıza bir şey gelir ve kendinizi hiç de düşünmek istemediğiniz konular içinde bulabilir ve huşunuzu yitirebilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adamın biri; bir yere bir miktar mal gömer, fakat sonradan malı gömdüğü yeri unutuverir ![]() İmam-ı Azam! A gelerek durumu anlatır ![]() İmam Azam Hazretleri şöyle buyurur ; “Bu fıkıha girmez, ama yine de senin için bir çare düşünelim ![]() Sen git sabaha kadar namaz kıl bu gece ve malı nereye gömdüğünü hatırlamaya çalış”Adam İmam Azam Hazretlerinin sözünü dinleyip yatsıdan sonra başlar nafile namaz kılmaya ![]() ![]() ![]() İmam Azam Hazretleri gülerek şöyle der ; “Biliyordum, zaten şeytan seni bütün gece namaz kılmaya bırakmazdı, onun için unuttuğun şeyi sana hatırlatıverdi ![]() Keşke ALLAH’ a şükür için gecenin kalan kısmını da ibadetle geçirseydin de şeytanı iyice kahredeydin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() şeytan ve çetesini kahretmek veya onlara yenilip onları sevindirmek ![]() Bir sorunu çözmek için öncelikle sorunun merkezine inmeliyiz ![]() şeytan en çok bizi neyle vuruyor ? Mal mı, beşeri aşk mı, evlat mı, eş mi, anne - baba mı ![]() ![]() ![]() Daha çok hangi konu namazımıza bulaşıyorsa o konuyu namazımızdan atmaya çalışmalıyız ![]() Denediğim yöntemlerden en çok fayda gördüğüm ; ısrarla okuduğum Surenin mealini aklımdan usulca geçitmek oldu ![]() Sonra namazdan önce özellikle okunan hadis kitaplarının, İslam büyüklerine ait kıssaların da beni huşuya ittiğine şahid oldum ![]() Hele Peygamber Efendimiz’ in (selamun aleykum ![]() ![]() Hazreti Osman’ ın (r ![]() Hazreti Ali’ nin (k ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müslümanla küfrün arasında namazın terki olduğunu biliyoruz bilmesine de, namazı nasıl kılacağımızı, namazda huşuyu nasıl yakalayıp, namazdan nasıl zevk alacağımızı pek bilemiyoruz ![]() Peygamber Efendimiz’ in (selamun aleykum ![]() ALLAH’ ı görüyormuşçasına namaz kılın ![]() Siz O’ nu görmüyorsanız bile O’ nun sizi gördüğünü unutmayın ![]() Tavsiyesini unutmadan namazlarımızı kılalım ![]() Mümkün derecede cemaatle kılmaya çalışalım ![]() Cemaatle kılınan namazların sevaplarını düşünelim ![]() Namaza dair bir şiir ve bir hadis ; “Namaz gafletten uyanıştır Namaz insanca bakıştır Namaz zulme haykırıştır ! ![]() ![]() Namaz ezan’a kaçıştır Namaz tekbir’e dalıştır Namaz nefsini yıkıştır ![]() ![]() ![]() Namaz cehaleti aşma Namaz cehaleti as’ma Namaz cehaleti yak’madır ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ebu Zer (r ![]() “Peygamberimiz (selamun aleykum ![]() Yerden bir ağaç dalı aldı, yaprakları dökülüyordu ![]() Dedi ki “Ey Ebu Zer !” “Buyur Ey ALLAH’ ın Resulü !” diye cevap verdim ![]() şöyle buyurdu ; “Müslüman bir kul sırf ALLAH rızasını kazanmak için kalkıp namaz kılarsa, günahları bu ağacın yaprakları gibi dökülür” (Ahmed) Selam ve Duâ ile ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|