|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bahanelerle, hasta, ibretle, kılmayanlar, namaz, okuyalım, türlü |
![]() |
Kim Hasta? (Türlü Bahanelerle Namaz Kılmayanlar! İbretle Okuyalım)!!!... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kim Hasta? (Türlü Bahanelerle Namaz Kılmayanlar! İbretle Okuyalım)!!!...KİM HASTA? (Türlü Bahanelerle Namaz Kılmayanlar! İbretle Okuyalım)!!! ![]() ![]() ![]() Hakkında KİM HASTA? (Türlü Bahanelerle Namaz Kılmayanlar! İbretle Okuyalım)!!! ![]() ![]() ![]() KİM HASTA? (Türlü Bahanelerle Namaz Kılmayanlar! İbretle Okuyalım)!!! ![]() ![]() ![]() ·»«·´`· ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıradan bir hafta sonuydu ![]() ![]() ![]() ![]() Görevli arkadaş icapçı hemşire olduğumu, İstanbul’a bir hastanın götürüleceğini ve en geç 20 dakika içerisinde hazır olup hastaneye gelmem gerektiğini söyledi ![]() ![]() Hastaneye geldiğimde ambulans hazır halde beni bekliyordu ![]() ![]() ![]() — Oh, dedim, demek ki hastanın önemli bir problemi yok ![]() ![]() Hastanın evine vardığımızda bir doktor karşıladı bizi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() — Eşinizin ağrısı mı varmış, dedim ![]() — Hayır, namaz vakti geldi mi diye soruyor, dedi ![]() ![]() — Nasıl yani, yerinden bile kalkamıyor, nasıl abdest alacak! Üstelik verdiğimiz ilaçlar devamlı idrar yaptırır ve abdesti sık sık bozulur, o zaman ne yapacağız? Hastanın gözleri ilaçların etkisiyle yavaş yavaş kapandı ve derin bir uykuya daldı ![]() ![]() — Namaz vakti geldi mi, dedi ![]() — Evet, dedi karısı ![]() Hasta, ambulansı uygun bir yerde durdurup, kendisi için bir tuğla parçası arayıp aramayacağımı sordu: — Tabiî ki ararım, dedim ![]() — Abdest alacağım hemşire hanım, dedi bitkin bir şekilde ![]() Aman Allah’ım, “yoldayım” diye kılmadığım, “uykusuzum” diye kazaya bıraktığım, “biraz sonra kılarım” diye ertelediğim namazlarım geliverdi aklıma ![]() Ambulansı bir tesiste durdurduk ve bir tuğla parçası aramaya koyuldum ![]() ![]() ![]() Tuğla parçasını aldım, hastaya verdim ![]() ![]() ![]() Allah’ım nedir bu yaşadıklarım ![]() ![]() ![]() Başım ağrıyor, romatizmam var, ayaklarımda mantar var, uykusuzum, yorgunum, işlerim çok yoğun gibi bahanelerle abdestten, namazdan kaçanlar var ya, onlar geldi aklıma ![]() ![]() ![]() Sanırım, hastanın sonunu merak ediyorsunuz ![]() ![]() ![]() Nasıl yaşadıysa öyle ![]() |
![]() |
![]() |
|