|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dedikçe, farkında, iyyake, kucaklanıyorsun, mısın |
![]() |
&Quot;İyyake&Quot; Dedikçe Kucaklanıyorsun, Farkında Mısın? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() &Quot;İyyake&Quot; Dedikçe Kucaklanıyorsun, Farkında Mısın?"İyyake" dedikçe kucaklanıyorsun, farkında mısın? Hakkında "İyyake" dedikçe kucaklanıyorsun, farkında mısın? Fatiha'nın içinde "biz"i "biz"den alan,"ben"i "ben"den taşıran,"sen"i "sen"den taşıyan keskin bir dönüşüm ve sancılı bir yolculuk saklıdır ![]() Sesine sindiği halde göğsüne dokunmayan,kalbine sızmayan sımsıcak teselliler bekleşir Fatiha'nın iç içe açılan kapılarında ![]() "İyyake ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne zaman ki,"Sana yalnız Sanadır kulluğum;Sensin,yalnız Sensin yardım istediğim ![]() ![]() İşte Fatiha,sen bilmesen de,farkına varmasan da,göremesen de,hissedemesen de,diline damağına değen o akışıyla seni Rabbinin uzağından yakınına getirir ![]() Başta,görmediğin ve gıyabında olan Rabbini uzaktan " O "diye tanırken,birden O'nu görüyormuşçasına "Sen" diye hitap edersin,huzuruna varırsın ![]() "İyyake ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fatiha'nın içinde "biz"i "biz"den alan,"ben"i "ben"den taşıran,"sen"i "sen"den taşıyan keskin bir dönüşüm ve sancılı bir yolculuk saklıdır ![]() Sesine sindiği halde göğsüne dokunmayan,kalbine sızmayan sımsıcak teselliler bekleşir Fatiha'nın iç içe açılan kapılarında ![]() "İyyake ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne zaman ki,"Sana yalnız Sanadır kulluğum;Sensin,yalnız Sensin yardım istediğim ![]() ![]() İşte Fatiha,sen bilmesen de,farkına varmasan da,göremesen de,hissedemesen de,diline damağına değen o akışıyla seni Rabbinin uzağından yakınına getirir ![]() Başta,görmediğin ve gıyabında olan Rabbini uzaktan " O "diye tanırken,birden O'nu görüyormuşçasına "Sen" diye hitap edersin,huzuruna varırsın ![]() "İyyake ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|