Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hikmeti, kılıyoruz, namaz, namazın

Namazın Hikmeti Nedir? Niçin Namaz Kılıyoruz (-2-)

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hakkında Namazın Hikmeti Nedir? Niçin Namaz Kılıyoruz (-2-)

İKİNCİ İKAZ : Ey MİDESİNE DÜŞKÜN NEFSİM!

Acaba, hergün hergün ekmek yersin, su içersin, havayı teneffüs edersin; sana onlar usanç veriyor mu?

Hiç duydunuz mu:

“YE YE BİTMİYOR BU NE KARDEŞİM; HERGÜN HERGÜN ÜÇ-BEŞ DEFA YEMEK YEMEKTEN BIKTIM, USANDIM ARTIK!”

Ya da, "DÜNYAYA GELDİM GELELİ, NEFES ALIP VERİYORUM, CİĞERLERİM ESKİDİ ARTIK YETER" diyeni???

Duyamayız Neden?? ÇÜNKÜ İHTİYAÇ OLDUĞU İÇİN, -TEKRARINDA- USANÇ DEĞİL; LEZZET VERİYOR Asıl sıkıntı; NEFESİ ALAMAMAKLA; KARNI DOYURAMAMAKLA BAŞLIYOR değil mi? Her yemeği ayrı bir iştiha ile; her nefesi ayrı bir lezzetle alıyoruz

Öyleyse EY NEFİS; bu vücutta, senin arkadaşların olan KALBİNİN “GIDASI”, RUHUNUN “HAYAT SUYU” ve DUYGULARIN “NEFESİ” hükmünde olan NAMAZ dahi seni usandırmamak gerektir

NAMAZ ne güzel anlatılmış: Kalbimizin gıdası, ruhumuzun hayat suyu, bütün duygularımızın teneffüsü; nefes alması…

HEP SÖYLERİZ YA; İNSAN ÇOK "ANTİKA BİR MAKİNA" Yani ACAYİP DUYGULARI var Dolayısıyla da hepsinin birer GIDASI…

MADDİ GIDALARIN ALINMAMASI İLE NASIL Kİ "ZAFİYET" ÇEKİLİYOR MADDİ ANLAMDA

AYNEN ÖYLE DE, RUH DA GIDASINI ALAMADI MI; STRES TÜRÜ VEYA FARKLI RAHATSIZLIKLAR MEYDAN ALIYOR

İşte dünyadaki bir çok insanın –SIKINTILARINA- "ADINI KOYAMADIKLARI" BOŞLUK, BU OLSA GEREK “MANEVİ GIDASIZLIK!

“Kâinatta en yüksek hakikat İMANDIR; imandan sonra NAMAZDIR…” Kur’an-ı Kerimde yüzden fazla yerde NAMAZA EMİR VAR NEDEN???

Bütün kâinattaki varlıkların ibadetlerini Cenab-ı Hakk’a sunmak vazifesi ile dünyaya gönderilen insan, bu vazifeyi NAMAZ İLE YERİNE GETİRDİĞİNİ anlayabildiğinde, yukarıdaki soru da cevabını bulacaktır

İnsan önce kendini tanımalı Sonra vazifelerini; niçin gönderildiğini düşünmeli

İşte KENDİNİ, YARADILIŞ GAYESİNİ keşfeden bir insanın; DÜNYADAKİ VAZİFESİNİ anlaması ile; ONUN O VAZİFE AŞKI; İBADET ALGISI karşısında HANGİ ENGEL durabilir ki?

NEFİS mi! Şeytan mı! HAYIR; Hiçbiri bir şey yapamaz; yeter ki İMANIMIZ; ONLARIN BİZİ ALDATMAK İÇİN KULLANDIKLARI SİLAHLARINI “ETKİSİZ BIRACAK” SEVİYEDE OLSUN…

Bizden istenen çok şey yok aslında: BİLDİKLERİMİZ İLE AMEL EDELİM; Bu pozitif enerji ile de inşALLAH RABBİMİZ, DAHA İYİSİNİ BİZE İLHAM EDER

Rabbimizin ne kadar ŞEFKATLİ ve MERHAMETLİ olduğunu biliyoruz Bizden BİR ADIM bekleniyor Onu diğer adımlar takip edecektir zaten inşALLAH

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com