![]() |
Namazın Hikmeti Nedir? Niçin Namaz Kılıyoruz (-2-) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Namazın Hikmeti Nedir? Niçin Namaz Kılıyoruz (-2-)Namazın Hikmeti Nedir? Niçin Namaz Kılıyoruz (-2-) Hakkında Namazın Hikmeti Nedir? Niçin Namaz Kılıyoruz (-2-) İKİNCİ İKAZ : Ey MİDESİNE DÜŞKÜN NEFSİM! Acaba, hergün hergün ekmek yersin, su içersin, havayı teneffüs edersin; sana onlar usanç veriyor mu? ![]() Hiç duydunuz mu: “YE YE BİTMİYOR BU NE KARDEŞİM; HERGÜN HERGÜN ÜÇ-BEŞ DEFA YEMEK YEMEKTEN BIKTIM, USANDIM ARTIK!” Ya da, "DÜNYAYA GELDİM GELELİ, NEFES ALIP VERİYORUM, CİĞERLERİM ESKİDİ ARTIK YETER" diyeni??? Duyamayız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öyleyse EY NEFİS; bu vücutta, senin arkadaşların olan KALBİNİN “GIDASI”, RUHUNUN “HAYAT SUYU” ve DUYGULARIN “NEFESİ” hükmünde olan NAMAZ dahi seni usandırmamak gerektir ![]() NAMAZ ne güzel anlatılmış: Kalbimizin gıdası, ruhumuzun hayat suyu, bütün duygularımızın teneffüsü; nefes alması… HEP SÖYLERİZ YA; İNSAN ÇOK "ANTİKA BİR MAKİNA ![]() ![]() ![]() ![]() MADDİ GIDALARIN ALINMAMASI İLE NASIL Kİ "ZAFİYET" ÇEKİLİYOR MADDİ ANLAMDA ![]() ![]() AYNEN ÖYLE DE, RUH DA GIDASINI ALAMADI MI; STRES TÜRÜ VEYA FARKLI RAHATSIZLIKLAR MEYDAN ALIYOR ![]() ![]() İşte dünyadaki bir çok insanın –SIKINTILARINA- "ADINI KOYAMADIKLARI" BOŞLUK, BU OLSA GEREK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Kâinatta en yüksek hakikat İMANDIR; imandan sonra NAMAZDIR…” Kur’an-ı Kerimde yüzden fazla yerde NAMAZA EMİR VAR ![]() ![]() Bütün kâinattaki varlıkların ibadetlerini Cenab-ı Hakk’a sunmak vazifesi ile dünyaya gönderilen insan, bu vazifeyi NAMAZ İLE YERİNE GETİRDİĞİNİ anlayabildiğinde, yukarıdaki soru da cevabını bulacaktır ![]() İnsan önce kendini tanımalı ![]() ![]() ![]() ![]() İşte KENDİNİ, YARADILIŞ GAYESİNİ keşfeden bir insanın; DÜNYADAKİ VAZİFESİNİ anlaması ile; ONUN O VAZİFE AŞKI; İBADET ALGISI karşısında HANGİ ENGEL durabilir ki? ![]() ![]() NEFİS mi! ![]() ![]() ![]() ![]() Bizden istenen çok şey yok aslında: BİLDİKLERİMİZ İLE AMEL EDELİM; Bu pozitif enerji ile de inşALLAH RABBİMİZ, DAHA İYİSİNİ BİZE İLHAM EDER ![]() ![]() Rabbimizin ne kadar ŞEFKATLİ ve MERHAMETLİ olduğunu biliyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|