Süslü Ve Nakışlı Elbisenin Sahibini Fitneye Düşüreceği - Namazda Örtünme İle İlgili |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Süslü Ve Nakışlı Elbisenin Sahibini Fitneye Düşüreceği - Namazda Örtünme İle İlgiliSüslü ve Nakışlı Elbisenin Sahibini Fitneye Düşüreceği - Namazda Örtünme İle İlgili Hakkında Süslü ve Nakışlı Elbisenin Sahibini Fitneye Düşüreceği - Namazda Örtünme İle İlgili Süslü ve Nakışlı Elbisenin Sahibini Fitneye Düşüreceği (31) Aişe (Radiyallahu Anh) şöyle demiştir: “Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) üzerinde desenleri bulunan bir hamisa içerisinde namaz kıldı Namazda hamisanın desenlerine şöyle bir baktı Namazdan çıkınca:‘Benim şu hamisamı Ebu Cehm’e götürün ve bana Ebu Cehm’in enbicaniyesini getirin Çünkü hamisa beni biraz önce namazda meşgul etti’ buyurdu ”“Diğer bir rivayette: ‘Ben namazda iken onun desenlerine bakıyordum, onun beni fitneye düşürmesinden korkarım’ buyurdu ”Buhari (469) Müslim (556/62) Ebu Davud (914) Nesei (770) Humeydi (172) İbni Mace (3550) İbni Hibban (2337) İbni Huzeyme (928) Abdurrezzak (1389) Beyhaki (2/423) Ahmed (6/37199) |
|
|
|