Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
2011, iftar, tarifleri, yemekleri

İftar Yemekleri Tarifleri 2011

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İftar Yemekleri Tarifleri 2011




İftar Yemekleri Tarifleri 2011
Hakkında İftar Yemekleri Tarifleri 2011




İftar Yemekleri Tarifleri

Yemek Tarifleri İftar Sofralarınız için

İftar Yemekleri Tarifleri

İftar Yemekleri

Yemek Tarifleri İftar Sofralarınız için

Tas Kebaplı Pilav Tarifi

Malzemeler:

2 su bardağı pilavlık pirinç 300 gram kuşbaşı koyun eti

1 adet soğan

1-2 adet domates veya yarım yemek kaşığı salça

3 su bardağı su

2 yemek kaşığı yağ, Tuz, karabiber

Yapılışı:

1 Pirinçler ayıklanır, sıcak tuzlu suda en az bir saat kadar bekletilir İki üç defa yıkanıp, suyu süzülür

2 İnce doğranmış soğan, et ile birlikte yağda kavrulur Domates rendelenir, üzerine katılır Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir (Kendi suyu pişirmeye yetmezse, sıcak su ilave edilerek pişmesi sağlanır)

3 Pişen etler, süzülerek alınır Ateşe dayanıklı bir kâseye

Çanak Köfte Tarifi

Malzemeler:

1 kilogram kıyma

1 adet soğan

250 gram parça et

2 adet havuç

1 çay bardağı bezelye 100 gram mantar 3-4 adet domates 3-4 adet sivribiber

2 yemek kasığı yağ

2 yemek kaşığı salça

1 çay bardağı galeta unu (veya 3-4 dilim bayat ekmek içi)

Karabiber, tuz

köfte baharı, kekik

Yapılışı:

1 Parça et haşlanır İnce ince didilir (Ya da kübik doğranarak haşlanır)

2 Pişen et, 2 kaşık yağ, küçük doğranmış mantar, bezelye, ince doğranmış havuçla birlikte biraz kavrulur ve sote yapılır

3 Diğer taraftan kıymaya, rendelenmiş soğan, kabukları soyulup

Ciğerli Pilav Tarifi

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

1 kuru soğan

300 gr koyun ciğeri

3 çorba kaşığı sıvıyağ

3 su bardağı sıcak su

Tuz, karabiber

Yapılışı:

Pirinci ılık su ile ıslatıp 10-15 dakika bekletin Daha sonra akan suyun altında yıkayıp süzün

2 Soğanı soyup yemeklik boyda doğrayın Ciğerin zarını soyup küçük küçük doğrayın veya mutfak robotunda kıyın

3 Yağı pilav tenceresine koyup doğranmış soğanı ilave edin Tuz ekleyip soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun Ciğeri ilave edip pişinceye kadar karıştırarak kavurun Süzülmüş pirinci ilave edip karıştırın ve sıcak suyunu ekleyin Karabiber serpip ocağı kısın ve tencerenin kapağını kapatın Pirinçler suyunu çekene



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.