Piliçli Ekmek |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Piliçli EkmekPiliçli Ekmek Malzemeler 4 Parça Piliç Göğüs 1 Adet Yuvarlak Ekmek veya Tost Ekmeği 1 Adet Yeşil Elma- Ufak Doğranmış 60gr Ceviz İçi- Kıyılmış3 Adet Yeşil Soğan-İnce Doğranmış 2 Çorba Kaşığı Maydanoz - Kıyılmış 125 gr MayonezDövülmüş Karabiber Ispanak veya Marul Yapraklan - Sapları Ayrılmış 4 Adet Domates - Dilimlenmiş Yemeğin Tarifi Dilimlediğiniz göğüs etlerini kayncıya kadar suda yaklaşık 25 dakika üzeri kapalı olarak hoşlayın Kendi suyunda soğumaya bırakın![]() Ekmeği, tepesinden düzgün bir şekilde keserek içini oyun ![]() Elma, ceviz, soğan, maydanoz mayonez ve arzuya göre karabiberi bir kapta karıştırın Ekmeğin içine sırasıyla yeşil yaprakları, piliç iç etlerini, elmalı harcı ve domates dilimlerini yayın Bu işlemi ekmeğin içi dolana kadar tekrarlayın En üste tekrar yeşil yaprakları yayıp, kapağı yerleştirdikten sonra alüminyum folyoya sararak bir gece buzdolabında tutun![]() Pasta dilimi halinde keserek servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|