![]() |
İslamda Samimiyetin Önemi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İslamda Samimiyetin Önemiİslamda Samimiyetin Önemi Hakkında İslamda Samimiyetin Önemi İslamda Samimiyetin Önemi İslam dininin temeli samimiyettir ![]() ![]() ![]() ![]() Samimiyetsizlik dinin dışında yaşayan her insanın hayatına bütün yönleriyle tam olarak hakim durumda ![]() ![]() ![]() Bu gün İslam ahlakının yeterince yaşanmadığı toplumlarda samimiyetsizlik insanları mutsuz, bencil ve hırslı yapıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu nedenle bugüne kadar müslüman yönetici modeli hep örnek ve aranılan model olmuş, bu kişiler dünyanın her yanına adalet, güvenilirlik, akıl üstünlükleriyle nam salmışlardır ![]() ![]() De ki: "Ben, dini yalnızca O'na halis kılarak Allah'a ibadet etmekle emrolundum ![]() Müslümanlar herkesin kardeşini kendi nefsine tercih ettiği, hataların hemen düzeltilip uyarıldığı doğallık ve dürüstlüğün hakim olduğu, mala ve mevkiye karşı düşkünlüğün kalmadığı, isyanın, çıkar çatışmasının, huzursuzluğun yaşanmadığı bir hayatı da kendi toplumlarına yaşatmıştır ![]() Bediüzzamanın kitaplarını okurken onun da talebelerine hep güçlerini ihlasta, Allah'ın rızasını aramada ve haktan yana olmada bulmalarını öğütlediğini gördüm ![]() "Bu dünyada, özellikle ahiret için yapılan amellerde en önemli esas, en büyük kuvvet, en sarsılmaz dayanak noktası, hakikate giden en kısa yol, en çabuk kabul gören dua, en güçlü aracı, en yüksek özellik, en saf kulluk ihlastır ![]() İşte Bediüzzamanın talebelerine tavsiye ettiği Kur'an ahlakını öğrenip yaşamaya başladıktan sonra ben de hizmetimde ve mücadelemde en büyük kuvvet ve dayanağı Allah'a olan samimiyette yani ihlasta buldum ![]() Serap Akıncıoğlu |
![]() |
![]() |
|