|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
değer, fedakarlik, iki, karşiliksiz, unutulan, yardim |
![]() |
Unutulan İki Değer; Karşiliksiz Yardim Ve Fedakarlik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Unutulan İki Değer; Karşiliksiz Yardim Ve FedakarlikUnutulan iki değer; karşiliksiz yardim ve fedakarlik Hakkında Unutulan iki değer; karşiliksiz yardim ve fedakarlik UNUTULAN İKİ DEĞER;KARŞILIKSIZ YARDIM VE FEDAKÂRLIK Özellikle bu dönemlerde eksikliğini bir hayli hissettiren, insanlar tarafından unutulmaya yüz tutmuş ulvî değerlerden biridir yardımlaşma ![]() ![]() “Her kim Müslüman kardeşinin bir iyiliğe ulaşması konusunda aracılık ederse veya zorluğu kolaylaştırmasında ona yardımda bulunursa, Allah kıyamet günü ayakların kaydığı anda sırattan geçerken ona yardım eder ![]() Yüce Nebî’nin müjdelediği bu güzel haberi duyan bir Müslüman’ın, elbette kardeşine yardım konusunda gayret ve çabalarını artırması beklenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Verilen küçücük bir hediye karşısında sevinerek dualarını kardeşinden eksik etmeyen bir Müslüman’ın, ihtiyacının giderilmesi sırasında edeceği dualar, belki de iyilik yapanın âhiretteki derecelerini yükseltecek ve aralarındaki kardeşlik bağını kuvvetlendirecektir ![]() Bir kimse Mü’min kardeşini yardımıyla sevindirince, Allah bu sevinç dolayısıyla kendisine ibadet eden ve kendisini tevhid eden bir melek yaratır ![]() - “Beni tanıyor musun?” der ![]() - “Sen kimsin?” diye sorar ![]() - “Ben filancaya yardımından dolayı verdiğin sevincim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevmeyi ve kardeşini sevindirmeyi amaç edinmiş olan bir Müslüman’ın bahtiyarlığı kim bilir ne yücedir! Karşılığını beklemeden, fedakârlık göstererek yaptığı iyilikleri içine gömen, yardım sever Müslümanlar… İşte bunlar gerçek manada iyiliği ve güzelliği yaşayanlardır ![]() Kardeşinin mutluluğu için fedakârlıktan kaçınmamak, kişinin gerçek iman sahibi olduğunun, mümin vasfını taşıdığının bir ifadesidir ![]() ![]() ![]() Dinimizin, bu denli önemle üzerinde durduğu karşılıksız yardımlaşma hususu, aynı zamanda kişinin nefsiyle birebir mücadeleye girişmesini amaçlayan bir davranıştır ![]() ![]() ![]() Fedakârlık yapıp yardım etmek merhametli olmayı gerektirir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çölde yürüyen adamın, susuzluktan yüreği yanar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müminler kardeştirler ![]() ![]() ![]() ![]() O halde Müslümana düşen, şu duayı dilinden düşürmemek, yaptığı yardımdan dolayı kardeşinden karşılık beklemeden, alacağı bir tebessüm ve duayla yetinebilmektir ![]() “Yâ Rabbi! Yapmış olduğum tüm amelleri, iyilikleri, güzellikleri, hayır ve hasenatı, yardımları, yalnızca Sen’in rızana erebilmek ümidiyle yapıyorum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Unutulan İki Değer; Karşiliksiz Yardim Ve Fedakarlik |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Unutulan İki Değer; Karşiliksiz Yardim Ve FedakarlikÖzellikle bu dönemlerde eksikliğini bir hayli hissettiren, insanlar tarafından unutulmaya yüz tutmuş ulvî değerlerden biridir yardımlaşma ![]() ![]() “Her kim Müslüman kardeşinin bir iyiliğe ulaşması konusunda aracılık ederse veya zorluğu kolaylaştırmasında ona yardımda bulunursa, Allah kıyamet günü ayakların kaydığı anda sırattan geçerken ona yardım eder ![]() Yüce Nebî’nin müjdelediği bu güzel haberi duyan bir Müslüman’ın, elbette kardeşine yardım konusunda gayret ve çabalarını artırması beklenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Verilen küçücük bir hediye karşısında sevinerek dualarını kardeşinden eksik etmeyen bir Müslüman’ın, ihtiyacının giderilmesi sırasında edeceği dualar, belki de iyilik yapanın âhiretteki derecelerini yükseltecek ve aralarındaki kardeşlik bağını kuvvetlendirecektir Bir kimse Mü’min kardeşini yardımıyla sevindirince, Allah bu sevinç dolayısıyla kendisine ibadet eden ve kendisini tevhid eden bir melek yaratır ![]() - “Beni tanıyor musun?” der ![]() - “Sen kimsin?” diye sorar ![]() - “Ben filancaya yardımından dolayı verdiğin sevincim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevmeyi ve kardeşini sevindirmeyi amaç edinmiş olan bir Müslüman’ın bahtiyarlığı kim bilir ne yücedir! Karşılığını beklemeden, fedakârlık göstererek yaptığı iyilikleri içine gömen, yardım sever Müslümanlar… İşte bunlar gerçek manada iyiliği ve güzelliği yaşayanlardır ![]() Kardeşinin mutluluğu için fedakârlıktan kaçınmamak, kişinin gerçek iman sahibi olduğunun, mümin vasfını taşıdığının bir ifadesidir ![]() ![]() ![]() Dinimizin, bu denli önemle üzerinde durduğu karşılıksız yardımlaşma hususu, aynı zamanda kişinin nefsiyle birebir mücadeleye girişmesini amaçlayan bir davranıştır ![]() ![]() ![]() Fedakârlık yapıp yardım etmek merhametli olmayı gerektirir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çölde yürüyen adamın, susuzluktan yüreği yanar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müminler kardeştirler ![]() ![]() ![]() ![]() O halde Müslümana düşen, şu duayı dilinden düşürmemek, yaptığı yardımdan dolayı kardeşinden karşılık beklemeden, alacağı bir tebessüm ve duayla yetinebilmektir ![]() “Yâ Rabbi! Yapmış olduğum tüm amelleri, iyilikleri, güzellikleri, hayır ve hasenatı, yardımları, yalnızca Sen’in rızana erebilmek ümidiyle yapıyorum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|