10-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İslamda Edep Ne Demektir?
İslamda edep ne demektir?
Hakkında İslamda edep ne demektir?
İslamda edep ne demektir?
İslamda Edep
İslamda Edep nedir? İslami mevzularda edebe uygun şekilde insanları adaplı bir şeklinde bilgilendirmektir Bu gece bir kaçtane islamda ailevi yaşantı hakkında bilgi veren sitelere şöyle bir göz attım birde ne göreyim marhem olan ailevi meseleler hakkında bazıları öyle yazılar yazmışki yazıları okudukça yüzüm kızardı utancımdan yerin dibine girdim sanki Adamlar milyonlarca insanı erkek zannederek bacılarımızında bu yazıları okuyarak hem erkekleri hemde kadınları ilgilendiren böyle marhem yazıları okuyup günaha gireceklerini hesaba katmamışlar İslam edep adabı dışına çıkmışlar birde bu konuları sitelerde tartışmaya açmışlar (Hz Muhammed SAV Efendimiz Hadisi şerifle uyardığı halde " Şüphesiz ki, Kıyâmet Gününde, Allah'ın katında, emanete hiyanetin en büyüklerinden biri, karıkoca beraber düşüp-kalktıktan sonra, kocasının kadının sırrını yaymasıdır" buyurmuştur (Müslim, nikâh 21; Davûdoğlu age VN/327 vd )Bu hadisin orijinal hali budur) Bu sahih hadise uydurma yazılar ekliyerek ( Karı koca ilişkilerini zaruret olmadıkça başkalarına anlatmayın) demeyide ihmal etmemişler Ahlaksız bir filimin senaryosunu anlatır gibi bu konuda yorum yapmışlar Peki bu tür insanlar böyle marhem meseleleri internet ortamında ulu orta anlatarak hadisişeriftede Hz Muhammed SAV efendimizinde buyurduğu gibi Karı ve koca ilişkileri hakkında yorum yapıp yaymaları Kıyamette emanete hıyanetten yargılanmalarına sebep olacak böyle yorumları yapmaları sizce doğrumu? İlim meclislerinden ettim ilim talep ilim buraya kadar dediler İllede edep yahu 
(Hz Muhammed SAV Efendimiz Hadisi şerifle uyardığı halde " Şüphesiz ki, Kıyâmet Gününde, Allah'ın katında, emanete hiyanetin en büyüklerinden biri, karıkoca beraber düşüp-kalktıktan sonra, kocasının kadının sırrını yaymasıdır" buyurmuştur
Dogrusu zaman ahir zamandır dogrusu insanların el aman demesi gelmiştir artık bilemeyiz kıyamaet ölüm kadar yakın deilmi  küçük kıyamet sizin ölümünüzün gerceklestigi an sizin küçük kıyamet oldugunu bilmemmiz gerektigini
alıntı
|
|
|