Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kusurları, örtmek

Kusurları Örtmek

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kusurları Örtmek

Kusurları Örtmek
Hakkında Kusurları Örtmek

Kusurları Örtmek

Müslümanlar birbirlerinin kusurlarını,açıklarını,kabahatlarını örtmeli

Neden hep kendimiz kusursuzmuşuz gibi,kardeşlerimizin hatalarını,olur olmaz,orta yerde konuşuyoruz ? Bu bize ne kazandırıyor ?Aksine,insan başkasında kusur aradıkça,kendi hatalarını görmez oluyor

Birinin arkasından konuşmak; akabinde kin,nefret getirir,dostlukları zayıflatır,yardımlaşmayı azaltır,selamlaşmayı bitirir,çekememezlik,hased oluşturur

Peygamber Efendimiz(sav) buyurmuşlar ki; "Bir kişi, birinin başına gelen bir hadiseyi ayıplar ve küçümserse -yani büyük konuşursa- o alay ettiği şey başına gelmeden canı çıkmaz"

Bir gece,bir baba ile oğlu teheccüh namazına kalkarlar,çocuk camdan dışarı doğru bakar ve babasına der ki;" babacığım keşke bu insanlarda namaza kalksalardı ne güzel olurdu değil mi ?"Babası çocuğa der ki;" bunu diyeceğine sen de yatsaydın daha hayırlıydı"

Bırakın insanlar ne yaparlarsa yapsınlar: Siz onlara tavsiyede bulunursanız bulunun;bunu da yaparken,tavsiyede bulunduğunuz şeyin en iyisini yapmış olmalısınız ki tesirli olsunNamaz kılmayan bir insanın,birine "namaz kıl demesi" ne kadar tesirli olabilir ki ?

İmamı Rabbani Hazretleri' ne bir gün,bir çocuk getirirler, derler ki;"ey imam bu çocuk balı çok sever bir şey söyleyinde bal yemeği bıraksın" İmamı Rabbani,"kırk gün sonra gelin" derKırk gün sonra çocuğu götürürler,Rabbani Razretleri:"evladım bal yeme der" Çocuk bal yemeği bırakırSorarlar;"efendim neden kırk gün sonra dediniz ?" Der ki;" ben de balı çok severim,kendim denedim kırk gün yemedim,baktım oluyormuş sonra da ona söyledim"

Allah (cc) insanları değişik değişik yaratmışKimini esmer,kimini sarışın kimini beyaz kimini siyahKimi uzun,kimi kısa,kimi kör, kimi topal, Yunus Emre' nin dediği gibi; yaradılanı sevelim Yaradan' dan ötürü

"Insanlar baskalarinin kusurlarini görmek konusunda kartallara,
kendi hatalarini görmek konusunda ise köstebeklere benzerler" (Francois de Sales)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com