![]() |
Hz İbrahim As Ve 100 Yaşındaki İhtiyar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz İbrahim As Ve 100 Yaşındaki İhtiyarHz İbrahim as ve 100 Yaşındaki İhtiyar Hakkında Hz İbrahim as ve 100 Yaşındaki İhtiyar Hz İbrahim as ve 100 Yaşındaki İhtiyar Hazreti İbrahim Aleyhisselam, belki azığı kalmayan biri gelir düşüncesiyle yemeğini her zaman geciktirirdi ![]() ![]() ![]() Bir gün evinden çıktı, her tarafa baktı, çevreye göz gezdirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ey Mübarek ihtiyar! Buyur gel, bir lutufta bulun da yemeğimizi yiyelim" dedi ![]() Bunu işiten ihtiyar: "Peki dediğin gibi olsun, gidelim" diyerek, onunla birlikte yürüdü ![]() ![]() Ibrahim peygamberin misafirhanesindeki hizmetkarlar koşuşarak, artık yürümekte bile güçlük çeken bu ihtiyar adama büyük iltifat edip yer gösterdiler ![]() ![]() "Allah'ın adıyla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "A zavallı ihtiyar, ben yaşlılardaki kulluğu ve samimiyeti sende goremiyorum ![]() bu sözü işiten ihtiyar şöyle cevap verdi: "Ama ben bir Atesperestim! Pirimden işitmediğim bir yolda gidemem ![]() Hz ![]() ![]() ![]() Biraz sonra Peygamber, gayptan gelen bir sesle irkildi ![]() "Ya Halil, ben bu ihtiyara yüz yıldır rızk ve hayat veriyorum ![]() ![]() İbrahim Peygamber bu uyarıyı alır almaz, hemen yaşlı adamın ardından yetişti ve kendisinden özür diledi ![]() ![]() ![]() "Düşmanı için dostunu azarlayan bir Allah ne kadar büyüktür!" diyerek imana geldi ![]() |
![]() |
![]() |
|