![]() |
Ya Bir Fırsat Daha Vermeseydin .. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ya Bir Fırsat Daha Vermeseydin ..Ya bir fırsat daha vermeseydin ![]() ![]() Hakkında Ya bir fırsat daha vermeseydin ![]() ![]() Çocukluğumdan beri dar mekanlardan sıkılır ve bu tür yerlerden feryat edercesine uzaklaşırdım ![]() anlamış, fakat bu illetten bir türlü kurtulamamıştım ![]() ![]() ![]() Oysa ki dar mekanlara, simdi ister istemez girecektim ![]() ![]() ![]() Beni sarıp sarmalamışlar ve uzunca bir tabuta yerleştirmişlerdi ![]() Çevremde dolaşanların sesini gayet iyi duyuyor ve gözlerim kapalı olmasına rağmen, her nasılsa onları görebiliyordum ![]() ![]() ![]() - Genç yasta öldü zavallı, diyorlardı ![]() vardı ![]() ![]() ![]() Gerçekten de bir çok isim yarım kalmıştı ![]() açamamış, araba ile renkli televizyonun taksitlerini henüz bitirememiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yarıda kalan islerimi arka arkaya sıralarken, kulaklarımı çınlatan bir sesle irkildim Sanki mikrofonla söylenen bu ses, beynimin en ücra köselerinde yankılanıyor ve : "Geçti artık, geçti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İçimden "Keşke geçmemiş olsaydı ![]() ![]() o kaza bilmem ki ![]() ![]() ![]() Olup bitenleri hatırlamaya çalışırken, dostlarımın çevremi sardığını ve içinde bulunduğum tabutun kapağını örtmeye çalıştıklarını fark ettim ![]() ![]() ![]() - Aman Allah'ım dedim ![]() ![]() ![]() Korkudan hiçbir şey düşünemiyordum ![]() ve sallana sallana götürülmeye başlanmıştım ![]() ![]() Cenaze namazı için camiye gidiyor olmalıydık ![]() gelmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha önceden duyduğum ve nereden geldiğini kestiremediğim ses : - "Geçti artık, geçti ![]() ![]() ![]() ![]() Biraz sonra namazım kılınmış ve tekrar omuzlara kaldırılmıştım ![]() Mahallemizdeki kahvehanenin önünden geçerken, her gün iskambil oynadığımız arkadaşların neşeli kahkahalarını işitiyor ve "herhalde ölüm haberimi duymamış olacaklar" diye düşünüyordum ![]() ![]() Şiddetle yağan yağmurun tabuttaki çatlaklardan sızarak kefenimi yer yer ıslattığının da farkındaydım ![]() ![]() Dostlarımın bir kısmı piyasadaki durgunluktan bahsediyor, bir kısmı da milli takımın son oyununu methediyordu ![]() Rahmetlinin tersliği, öldüğü günden belli, diyordu ![]() olduk birader ![]() ![]() Duyduklarım herhalde yanlış olmalıydı ![]() Yolculuğum bir müddet sonra bitmiş ve tabutum yere indirilmişti ![]() Kapak tekrar açıldı ve cansız vücudumu yakalayan kollar, beni dibinde su toplanmış olan çukura doğru indirdi ![]() ![]() ![]() Boylu boyunca yattığım yerden etrafıma baktım ![]() ![]() ![]() kabir değil miydi? O ana kadar buraya gireceğimi neden düşünmemiştim ![]() ![]() ![]() Sessiz feryatlarımı kimseye duyuramıyor ve dostlarımın üzerimi örtmek için yarıştığını hissediyordum ![]() ![]() ![]() ![]() Ya Rabbi, diyordum ![]() bir kul olayım ![]() ![]() tekrarladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Son bir gayretle yerimden fırlayarak gözlerimi açtım ![]() rahat yatağımda yatıyor, fakat korkunç bir kabus görüyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Terden sırılsıklam olmuş ve sanki 20 kilo birden vermiştim ![]() sarsılıyordu ![]() Etrafımdakilerin şaşkın bakışları arasında kendimi toparlamaya çalışırken : - Ya Rabbi sana zerrelerim adedince şükürler olsun, diyordum ![]() kul olmak için ya bir fırsat daha vermeseydin ! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|