![]() |
Allah (C.C.) İçin Olan Dostluk Ve Kardeşlik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah (C.C.) İçin Olan Dostluk Ve KardeşlikAllah (c ![]() ![]() Hakkında Allah (c ![]() ![]() Allah (c ![]() ![]() Bilinmelidir ki, bir kimse ile Allah (c ![]() ![]() ![]() Peygamber Efendimiz (S ![]() ![]() ![]() ![]() Yine buyurur ki: ‘İki mü’min bir araya gelirse, mutlaka birbirlerinden dini faydalar görürler’, Yine buyurdu ki: ‘Bir kimse bir kimseyi Allah yolunda kardeş edinirse, Cennette ona hiçbir amelle verilmiyecek yüksek derece verilir ![]() İdris-i Hûlani Muaz bin Cebel’e: “Ey Muaz! Ben seni Allah için severim, dedi ![]() ![]() “Kıyamet gününde Arşın etrafında kürsüler kurulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine buyurdu: ‘Allah için sevenlerden hangisi diğerini çok severse, Allah da onu daha çok sever ![]() Allah Teâlâ buyurur ki: ‘Benim için birbirlerini ziyaret edenlere, benim için sevenlere, benim için yardımlaşanlara sevgim vâcip olur’ ![]() Allah Teâlâ kıyâmet gününde buyurur ki: “Dünyada benim için sevip dost olanlar nerdedir?”İnsanların sığınacağı hiçbir gölge olmayan bu günde, onları arşımın altında gölgelendiririm ![]() Ve yine buyurdu ki: ‘Hiç kimsenin sığınacağı gölge bulamadığı kiyâmet gününde, yedi kimse Arşın gölgesinde bulunacak: 1- Adaletli devlet reisleri, 2- İbadette gelişen gençler, 3- Camiden çıkınca, tekrar camiye gelinceye kadar, kalbi camiye bağlı olanlar, 4- Allah için sevenler, Allah için bir araya gelip ve yine Allah için ayrılanlar, 5- Tenhada Allah’ı zikredip gözünden yaş akanlar, 6- Güzel bir kadın kendisini cima’a (cinsi münasebete) çağırdığı zaman; Ben Allah’tan korkarım diyenler ![]() 7- Sağ eliyle verdiği sadakayı sol eli bilmeyenler ![]() Peygamberimiz (S ![]() ![]() ![]() ![]() Yine buyurur ki: “Bir kimse bir dostunu ziyarete giderken, Allah Teâlâ onun yoluna bir melek gönderdi ![]() Melek ona: Ey falan! Nereye gidersin? dedi ![]() ![]() Melek: ona bir ihtiyacın var mı dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Melek: Sen onu Allah için sevdiğin için, Allah Teâlâ seni dostlarının zümresine ilhak ettiğini sana müjdelemek için beni gönderdi ve seni cennete koymayı kendine vacip kıldı ve yine buyurdu: İmandan sonra en büyük yardımcı, Allah için sevmek, onun için düşmanlık yapmaktır ![]() Muâz radıyallahu anh, Resûlallah sallallahu aleyhi ve sellem’i şöyle buyururken dinledim dedi: Allah Teâlâ; “Benim rızâm uğrunda birbirlerini sevenler için peygamberlerin ve şehidlerin bile imreneceği nurdan minberler vardır” buyurmuştur ![]() Dünyevi maksatlar dışında sadece Allah rızası için sevenlere böyle güzel nimetler verilecektir ![]() Ebû İdris el–Havlânî rahımehullah’dan şöyle dediği nakledilmiştir: Dımaşk mescidine girmiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi gün erkenden mescide koştum ![]() ![]() – Allah’a yemin ederim ki ben seni seviyorum, dedim ![]() – Allah için mi seviyorsun? dedi ![]() – Evet Allah için, dedim ![]() – (Gerçekten )Allah için mi seviyorsun? dedi ![]() – Evet, ( gerçekten) Allah için seviyorum, dedim ![]() Bunun üzerine elbisemden tutarak beni kendisine doğru çekti ve şöyle dedi ![]() – Kutlarım seni ![]() “Allah Teâlâ, “Sırf benim için birbirini seven, benim rızâm için toplanan, benim rızâm uğrunda birbirini ziyaret eden ve sadece benim rızâm için sadaka verip iyilik edenler, benim sevgimi hakederler” buyurmuştur ![]() Sevdiği kimseye ben seni Allah (c ![]() ![]() ![]() Birbirini Allah (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|