![]() |
Nefis Ve Halleri - Futuhul Gayb |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nefis Ve Halleri - Futuhul GaybNefis ve Halleri - Futuhul Gayb Hakkında Nefis ve Halleri - Futuhul Gayb Nefis ve Halleri Bu kadar külfetler içerisinde, varlığını gösteren yalnız Allah´üuTeala´dır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İş böyle olduğuna göre, sen, Hakka uyarak nefsine muhalefet edesen; Allah için nefsine hasım olmuş olursun ![]() ![]() ![]() ![]() - ´Ya Davud, ben daimi kuvvetinim, bu kuvvetini nefsine düşman olarak ibadete vermeğe çalış ![]() Ey mümin, eğer sen de böyle yapar ve bu halde kalırsan, kulluğun ve Allah´a karşı olan bağlılığın doğru olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - ´Allah´ı tesbih etmeyen hiçbir şey yoktur, lakin siz onların tesbihini anlayamazsınız ![]() - ´ Göğe ve yere isteyerek veya zorla geliniz ![]() ![]() ![]() ![]() - İsteyerek geldik ![]() ![]() ![]() İbadetin başı nefse muhalefet etmektir ![]() - ´Nefsine uyma; nefs seni Allah yolundan ayırır ![]() Davud´a da şöyle buyurmuştur: - ´Ey Davud, nefsini bırak, çünkü o, daima münazaa çıkarır ![]() Beyazid-i Bestami´den (Rh ![]() ![]() - ´Yarabbi, sana nasıl gelinir Şu cevabı alır ![]() ![]() ![]() ![]() Nefsini bırak da gel ![]() ![]() ![]() Beyazid der ki: Nefsimi bıraktım, yılan soyunduğu gibi ben de nefsimden soyundum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer takva halinde isen, nefsine daima muhalefet et ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Halkı hakikaten kalbinden çıkar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Nefis Ve Halleri - Futuhul Gayb |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nefis Ve Halleri - Futuhul GaybBu anlattığımız şeyleri kabul etmekle beraber kulların çalışmasını da inkar etme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu hükümlerde Allah´ın emri ne ise ona bağlan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O sana gelen hatıranın, mübah olan arzulardan, evlenmek, yemek, içmek nevinden bazı şeyler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bu müşkülün için falan yere git; oradaki falan zata arz et ![]() ![]() ![]() Halbuki senin o zata ihtiyacın yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bazen de kendi kendine dersin: - Herhalde bu Allah tarafından ilhamdır, bununla amel edeyim ![]() ![]() ![]() Hayır bunu da yapma! Bu işte de hayırlısını bekle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu anlatılan şeyleri sakın yanlış anlama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doğruyu bilen ve o yolda hidayet eden Allah´tır ![]() ![]() ![]() (*) Fena huylu, günahkar (**)Allah´ın emirlerini tutmayan |
![]() |
![]() |
|