![]() |
Filistinli Muhammed [ Şiir ] |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Filistinli Muhammed [ Şiir ]Filistinli Muhammed [ Şiir ] Hakkında Filistinli Muhammed [ Şiir ] FİLİSTİNLİ MUHAMMED Muhammed ![]() ![]() ![]() Babasının kucağına sığınmış ürkek bir kuş ![]() Korkuyor göğün cehenneminden,koru beni babacığım yukarda uçuşanlardan,benim kanatlarım küçük,dayanmaz bu rüzgara ![]() ![]() ![]() ![]() Muhammed eve dönmek istiyor sadece,bisiklet istemiyor,istemiyor yeni bir gömlek,okul sırasına ulaşmak istiyor sadece,sarf ve nahiv defterine ![]() Al beni babacığım götür evimize,ödevimi yapayım,tamamlayım ömrümü yavaş yavaş denizin kıyısında,hurmanın gölgesinde,daha fazlası değil,daha fazlası değil ![]() ![]() ![]() Muhammed bir orduyla karşı karşıya ne taş var elinde ne de bir parça yıldız,duvara yazamaz artık,hürriyetim ölmez asla ![]() Artık yok ki hürriyeti savunsun onu ![]() ![]() Hala doğuyor,hala doğuyor adın lanetini yüklenen bir adla kaç kez doğacak daha aynı çocuklar,ülkeleri yok,çocukluk hayalleri yok ![]() ![]() ![]() Hoş hayal kursa bile nerde kuracak? Toprak yaralı,mabed de öyle ![]() ![]() ![]() Muhammed görüyor ölümün üstüne üstüne geldiğini kaçış yok ![]() Lakin televizyonda gördüğü bir sırtlanı hatırlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhammed zavallı bir melek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Avcısı bu işi düşünebilirdi,yeniden ve diyebilirdi "bırakayım hele gitsin Filistine sağ salim,şimdi kulak vereyim vicdanıma,yarın yine öldürürüm nasılsa direnince ![]() Muhammed küçük bir İsa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhammed ihtiyaç fazlası kan,peygamberlerin istediğinden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İbrahim sadriden dinledim,yazarı kim bilmiyorum |
![]() |
![]() |
|