|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ahiretin, biçersin, dünya, ekersen, tarlasıdır |
![]() |
Dünya Ahiretin Tarlasıdır. Ne Ekersen Onu Biçersin. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Ahiretin Tarlasıdır. Ne Ekersen Onu Biçersin.Dünya ahiretin tarlasıdır ![]() ![]() Hakkında Dünya ahiretin tarlasıdır ![]() ![]() Bediüzzaman inziva sırasında sürekli namazda oturur gibi oturduğundan ayakları yara olmuştu ![]() Talebesi Molla Resul, Bediüzzaman Said Nursi'nin ayaklarına merhem sürerken "Hepimiz Allah'tan korkuyoruz ![]() otursan ayağın yara olmazdı ![]() ![]() ebedi hayatı kazanmaya gelmişiz ![]() edeyim ![]() ![]() oturmaya ![]() ![]() Dünya ahiretin tarlasıdır ![]() ![]() Ölüm öldürülemiyor, ahiret kapısı kapanmıyor ![]() altında koruyan, yaşatan Allah, toprak altındaki insanları da diriltecektir ![]() Ölmekle beden ölür, ruh yaşamaya devam eder ![]() ![]() ![]() ![]() sizi O diriltti, sonra sizi yine öldürecek, yine diriltecektir ve sonra O'na döndürüleceksiniz ![]() ![]() Dünyaya gelmemizdeki gaye, Allah'ın verdiği beyinle İslam'ı öğrenmek, anlamak ve yaşamaktır ![]() kaza yapar ![]() girilmesin ![]() ![]() ahiret hayatı ayrı olamaz ![]() ![]() İslam'a hizmet, Müslümanca yaşamaktır ![]() gibi görünür ![]() ![]() ![]() ![]() dolaşıyor, fakirliğine üzülüyormuş ![]() Bakmış ki yoldan gelen bir adamın ayağı yok "Çok şükür!" demiş ![]() ![]() Müslüman'ın sıkıntısı yoktur ![]() ![]() olur, hastalığı Allah'ın hediyesi kabul eder, fakir olur, o haliyle şükretmenin zevkini tadar ![]() Çok zengin bir adamın çocuğu felç olmuştu ![]() vereyim, şu çocuğumu iyileştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Halbuki servet denen şeyi bir "tedavi" için tüketmeyi göze alıyor ![]() insanın içinde olmalıdır ![]() içinde sıkıntı varsa dışarıdaki konfor bir mana ifade etmez ![]() şuurlu Müslüman'ın başına gelen felaketler, bize göre felakettir, ona göre rahmettir ![]() Said Nursi Barla'da dağın başında otururken diyor ki: "Sungur, beni öldürmek için uçaklar gelse, ben derim ki "Sungur bana bir kahve yap!" Ki, üstad pek kahve içmezdi ![]() ![]() Allah'tan gelen rahmet olarak görürdü ![]() bizim anlayışımıza bağlıdır ![]() ahirete feda etmeye hazırım ![]() ![]() Osmanlı Devleti zamanında ve daha eskilerde savaşa giden askerler, "Allah'ım bana şehitliği nasip et ![]() ![]() korkutamaz ![]() ![]() düşman kumandanına diyor ki: "Eğer bizim üstümüze gelirseniz sizin dünyayı sevdiğiniz kadar, ahireti seven askerlerimle karşınıza çıkacağım ![]() Biliyorlar ki şehitler ölmez ![]() ![]() Hürmet ettiğim bazı insanlar vardı, hâlâ var ![]() hareket ederim ![]() ![]() Allah'a karşı saygısızlık yapmaktan korkarım ![]() hayalimizden geçenleri bilir ![]() kalbimizde iman var ![]() Allah'ın izniyle ispat edip, ahirete gideceğiz inşallah ![]() fabrikada çalışıp, ücretimizi almaya gideceğiz inşallah ![]() ![]() ![]() HEKİMOĞLU İSMAİL |
![]() |
![]() |
|