Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi > Bilim & Teknoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
netbooklar, ucuzluyor

Netbook'lar Ucuzluyor Mu?

Eski 08-10-2009   #1
yesimciwciw

Netbook'lar Ucuzluyor Mu?

NETBOOK'LAR UCUZLUYOR MU?
Intel'in geliştirdiği Moblin adlı işletim sistemi önümüzdeki aylarda netbook fiyatlarının ucuzlamasını sağlayabilir

Teknoloji sitesi ShiftDeleteNet'in haberine göre Intel'in özellikle Netbook'lar için üzerttiği işletim sisteminin v2 sürümü moblinorg sitesinden indirilebiliyor Ama Intel bu işletim sistemini Netbook'ların içersinde dağıtmayı planlıyor

Şimdiden firmalarla görüşmeye başlayan Intel, ilk olarak Asus firmasının kapısını çaldı Uzak doğudan gelen haberler doğruysa Asus Moblin işletim sistemine sahip Netbook'ları Ekim ayı içersinde piyasaya sürecek
Intel'in geliştirmeye devam ettiği Linux tabanlı işletim sistemi Moblin, netbook'larla satışa çıktığında rağbetin artacağı düşünülüyor Çünkü birçok netbook Microsoft işletim sistemiyle birlikte geliyor ve işletim sisteminin maliyeti netbook fiyatına yansıtılıyor Moblin ücretsiz olduğu için bu işletim sistemiyle satılacak Netbook'ların fiyatları rakiplerine göre daha uygun olacak

Intel, Asus dışında birkaç netbook üreticisiyle daha görüşüyor Bu üreticilerin Moblin işletim sistemini kullanıp kullanmayacağı henüz kesinleşmiş değil Hangi üreticinin bu işletim sistemini kullanacağının Eylül ayında netlik kazanması bekleniyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com