İmanı Tehlikeye Atan Diğer Bazı Sözler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İmanı Tehlikeye Atan Diğer Bazı Sözlerİmanı tehlikeye atan diğer bazı sözler Hakkında İmanı tehlikeye atan diğer bazı sözler İmanı tehlikeye atan diğer bazı sözler 1 “Seni Allah’tan çok seviyorum ” demek![]() 2 Bir adamı sevmediği zaman, “Cehennem’e girmeye imza verdim ” demek![]() 3 “Allah bize zulmediyor ”, “Ben Allah mallah tanımam ”, “Şu işe Allah’ın bile gücü yetmez ” gibi sözleri söylemek![]() 4 Hasta olan birisine, “Seni Allah unuttu ” demek![]() 5 Karısı veya başka birisi için, “Onun hakkından Allah bile gelemez, ben nasıl geleyim” demek![]() 6 “Allah bana merhamet etme hususunda cimrilik etti ” demek![]() 7 Herhangi bir şey için, “Allah’ın hiç işi kalmamış da bunu mu yapıyor veya yaratıyor?” demek![]() 8 Peygamberimiz’in sünnetlerinden veya hadislerinden birisini alaya alır bir tarzda “Çok dinledik bunları” demek![]() 9 Herhangi bir işi yapan kimseye yapmaması söylendiği zaman, “Peygamber gelse de ‘Yapma!’ dese veya gökten ‘Yapma!’ diye ses duysam yine yaparım” demesi![]() 10 Kendisine, “Dünya için ahiretini terk etme!” denilen kimsenin cevap olarak, “Ben veresiye için peşin olanı bırakmam ” demesi![]() 11 Fakir bir kişinin, “Allah falan kuluna şu kadar zenginlik veriyor; bana ise az veriyor Böyle adalet olur mu?” demesi![]() 12 “Namaz ve helal olan şeyler, bana iyilik getirmiyor” veya “Ne için namaz kılacağım; malım yok, mülküm yok Çoluğum yok, çocuğum yok” yahut “Namazı rafa bıraktım” demek![]() 13 “Sensiz Cennet’i de istemem, orası da benim için zindandır ” demek![]() * İmanı tehlikeye atan veya insandan imanı kaldıran sözler elbette bu kadar değildir ![]() Burada bu sözlerin bir kısmına yer verilmiştir ![]() Bu ve benzeri sözleri söylemekten kesinlikle kaçınmalı ve yanlışlıkla bu sözler söylenirse de hemen kelime-i şehadet getirilmelidir ![]() Mehmet Paksu, İnsanı Uçuruma Götüren Sözlerden |
|
|
|