![]() |
Anne Duâsi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anne DuâsiANNE DUÂSI Hakkında ANNE DUÂSI ANNE DUÂSI "Pîr Alî aksarâyî" bir sohbeti ânında Şöyle dedi "Anneye hizmet" etme bâbında: (Mûsâ aleyhisselâm bir gün kendi kendine Düşünüp şu şekilde duâ etti Rabbine: (Cennette benim komşum her kimse yâ ilâhî! Bildir de onu bulup tanıyayım ben dahî ![]() Buyurdu ki: (Yâ Mûsâ falanca beldeye var ![]() Çarşının girişinde bir "kasap dükkânı" var ![]() O dükkânın sâhibi gâyet iyi bir zâttır ![]() Cennette senin komşun o "kasap" olacaktır ![]() Mûsâ aleyhisselâm "Onu görmek" üzere Çıktı memleketinden vâsıl oldu o yere ![]() Hânesine giderek buyurdu: (Ey kişi ben Misâfir geldim sana eğer kabûl edersen ![]() Kasap Mûsâ Nebî'yi tanımıyordu fakat (Hoş geldiniz!) diyerek eyledi çok iltifât ![]() Baş köşeye oturtup eyledi izzet ikrâm ![]() Sonra izin isteyip işine etti devâm ![]() Önce mutfağa girip "Et pişirdi" ocakta ![]() Ve onu lokma lokma ayırdı oracıkta ![]() Ve asılı bir Zembil" var idi ayriyeten ![]() Yavaş ve dikkatlice indirdi onu hemen ![]() Mûsâ Nebî baktı ki içinde bir Kadın" var ![]() Çok yaşlı pîr-i fâni tâkatsiz bir ihtiyar ![]() Kirlettiği bezleri çıkartarak ilk önce Yeni temiz bezlerle değiştirdi güzelce ![]() Yedirdi o etleri sonra o ihtiyâra ![]() O sevinip birşeyler mırıldandı o ara ![]() Hizmetini bitirip astı tekrar yerine ![]() Ve Mûsâ Peygamberin yanına geldi yine ![]() Mûsâ aleyhisselâm sordu ki: (Bu zembilin Merak ettim sırrını bana da söyler misin ![]() Dedi: (Benim annemdir zembilde gördüğünüz ![]() Yaşlıdır ona böyle bakarım gece gündüz ![]() Zîrâ başka evlâdı yoktur hizmet edecek ![]() Her türlü hizmetini ben yaparım severek ![]() Buyurdu ki: (Sen onun temizlik hizmetini Yapıp da lokma lokma yedirince etini Annenin dudakları oynadı bir şey dedi ![]() Sen ise "Âmîn" dedin söylediği ne idi?) Dedi ki: (Ben annemin hizmetini görünce Pek fazla memnun olup duâ eder gönlünce ![]() "Onu Mûsâ Nebî'ye komşu et yâ ilâhî!" Diyerek duâ eder "Âmîn" derim ben dahî ![]() Mûsâ Nebî o zaman buyurdu: (Mûsâ benim ![]() Bu hâlinden ötürü seni tebrîk ederim ![]() Annene böyle hizmet ettiğinden ihlâsla Beni seni görmeye gönderdi Hak teâlâ ![]() Annenin duâsını kabûl etti Rabbimiz ![]() Cennette senin ile Komşu olduk ikimiz ![]() |
![]() |
![]() |
|