![]() |
Anlayışlı Bir Eş Misiniz? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anlayışlı Bir Eş Misiniz?Anlayışlı bir eş misiniz? Hakkında Anlayışlı bir eş misiniz? Anlayışlı bir eş misiniz? “Çok başım ağrıyor” dedi kadın telefonla… “Bir hap al geçer” diye cevapladı eşi ![]() “Geçmek bilmiyor öleceğimi hissediyorum ![]() “Biraz dinlen, bir şeyin kalmaz ![]() “Vaziyetim kötü, bildiğin gibi değil, anlamıyorsun? Lütfen beni doktora götürür müsün?” “Bu iş saatinde nasıl izin alabilirim? Bitmesi gereken öyle çok iş var ki! ![]() ![]() Çoğu eşler arasında yaşanır bu tür konuşmalar ![]() ![]() Kimi zaman da birbirlerini suçlayarak tartışırlar ![]() ![]() ![]() Bazen eşlerden birisi çok alıngan olur ![]() ![]() ![]() Hanım “ay bu domatesler çürük” dese eşi, “Ben aldım ya kötü olur ![]() ![]() Veya “Bu yemek tuzsuz olmuş” diyen beye, hanım, “Sen de benim yaptığım hiçbir şeyi beğenmezsin ![]() ![]() Genelde tartışmalar basit şeylerden çıkar ![]() ![]() Eşler birbirlerinin hatalarına gözlerini yumup, kulaklarını tıkamalı ![]() ![]() ![]() Çünkü bu tür problemlerin çözümü ‘sen beni anlamıyor, anlamak istemiyorsun” şeklindeki suçlamalardan değil, diyalogdan geçer ![]() ![]() ![]() Olumsuzluklara son vermek için: * Eşler, aralarında kopmuş olan, ya da yeterince olmayan diyaloğu geliştirmelidir ![]() * Eşler, birbirlerinin söz ve davranışları arkasındaki sebebi araştırmadan hemen karşılık vermeye kalkışmamalıdır ![]() * Sözleri iyi tahlil etmeli, yanlış anlayıp birbirlerini hırpaladıktan sonra özür dilemek zorunda kalmamalı ![]() * Karşı tarafı suçlamak, ya da bir suçlu icat etmek yerine -şayet varsa- suçu ortadan kaldırmanın yolları aranmamalıdır ![]() * Fazla alıngan olmamalı ![]() ![]() ![]() ![]() * Hiçbir eş buz üstünde düşme korkusuyla yürüyen, ya da tepesinde kristal bardaklar taşıyan gibi olmak istemez ![]() Özetle, eşinizin söz ve davranışlarını yargılamakta acele etmeyin ki, Rabb’imizin “Halim” ismi üzerinizde tecelli etsin ![]() ailem dergisi |
![]() |
![]() |
|