![]() |
Büyüğün Emmesi - İslamda Aile Bilgisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Büyüğün Emmesi - İslamda Aile BilgisiBüyüğün Emmesi - İslamda Aile Bilgisi Hakkında Büyüğün Emmesi - İslamda Aile Bilgisi Büyüğün Emmesi (92) Aişe (Radiyallahu Anha) şöyle dedi: “Ebu Huzeyfe (Radiyallahu Anh)’ın azatlısı Salim, Ebu Huzeyfe ve ailesi ile beraber onların evle-rinde bulunuyordu ![]() −Salim erkeklerin baliğ olduğu erkekliğe ulaştı ve onların düşündüğünü de düşündü ![]() ![]() ![]() −‘Salim’i sütünden emzir, sen ona haram olursun ve Ebu Huzeyfe’nin gönlündeki hissettiği şey gider’ buyurdu ![]() −Ben ona sütümden emzirdim ![]() ![]() Müslim (1453/27) İbni Mace (1943) Ahmed (6/255) (93) Ümmü Seleme (Radiyallahu Anha)’nın kızı Zeynep (Radiyallahu Anha) şöyle dedi: “Ümmü Seleme (Radiyallahu Anha), Aişe (Radiyallahu Anh)’ya: −Buluğ çağına yakınlaşmış oğlan senin yanına giriyor ki ben o çağdaki oğlanın benim yanıma girmesine memnun olmam dedi ![]() −Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’de senin için güzel örnek yok mu? Huzeyfe’nin karısı: −Ya Rasulallah! Salim benim yanıma girip çıkıyor ![]() ![]() ![]() −‘Onun senin yanına girmesi için onu emzir’ buyurdu ![]() Müslim (1453/29) Ebu Davud (2061) Nesei (3324-3325) İbni Mace (1947) Ahmed (6/312) Albani (2152-İrva) (94) Ümmü Seleme (Radiyallahu Anha) şöyle dedi: “Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in diğer eşleri bu şekil bir süt emme ile kendi huzurlarına hiç kimsenin girmesini kabul etmediler ve Aişe (Radiyallahu Anha)’ya: −Vallahi biz bunu Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in Salim’e has olmak üzere Sehle’ye verdiği bir ruhsattan başka bir şey görmüyoruz ![]() ![]() Müslim (1454/31) |
![]() |
![]() |
|