![]() |
İnsanlık Tarihinin En Tuhaf Alışkanlığı. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnsanlık Tarihinin En Tuhaf Alışkanlığı.Bir sigara içen olarak gerçekten anlatılanlara hak vermemek elde değil,Hoşuma gittiğinden paylaşıma sunmak istedim ![]() ![]() Bir damacana su bidonunun üzerinde “Bu su zehirlidir, içerseniz öldürür” yazmış olsa, hiç tereddüt etmeden içer miydiniz? Demek istediğim şu… Yaptıkları işe en hayran kaldığım sektör hangisi biliyor musunuz? Sigara üreticileri… Ben bu adamların mesleki kurnazlıklarına, yaptıkları işe şapka çıkarıyorum ve “pes, ancak bu kadar olur” diyorum ![]() ![]() ![]() Düşünebiliyor musunuz, bunlar zehir satarak, milyonlarca insanı göz göze öldürerek, on milyonlarcasını hasta ve malul hale getirerek para kazanıyorlar ve sanki hiçbir fenalığa bulaşmamışlar gibi sırça köşklerinde gül gibi yaşayarak geçinip gidiyorlar ![]() ![]() Açıkça söylüyorum katil bunlar… Ülkemizde sigaradan yılda 120 bin kişi, dünyada ise yılda 5,5 milyon kişi ölüyor ![]() ![]() ![]() Lafı eğip bükmeden söyleyebiliriz: İnsanlık; tarihin hiçbir döneminde bu kadar aptal yerine konulmadı, göz göre göre bu kadar aşağılanmadı, bu kadar sömürülmedi ![]() Tablo sadece acıklı değil, aynı zamanda gerçekten de komik… Parayla sigara alıp ondan kaynaklanan nedenlerle ölüme gitmek, kendi kiralık katiline ödeme yapmak gibi bir şey ![]() Hem ben bu sigara üreticilerine mesleki anlamda neden hayran olmayayım ki… Bu sektörün tepe yöneticileri kendi ürettikleri ürünü kullanmayan, kendi aile ve özel yaşamlarında sigaradan uzak duran insanlar çoğunlukla ![]() Bir kez kullanmamış… Tıpkı, kendi ismiyle dünyanın en ünlü kozmetik markasını oluşturan Helena Rubinstein gibi… Bu hanımefendi ürettiği kozmetik ürünlerden milyarlarca dolar kazanmasına rağmen, kendi özel yaşamında hep sadeliği ve doğallığı savunmuş, “kadın ancak kendisi olursa güzel olur” düşüncesinde olmuş ![]() ![]() Sakıp Sabancı’yı defalarca televizyon programlarına konuk ettim ![]() ![]() ![]() Vali Bey diyor ki… 1987'den beri her yıl Dünya Sağlık Örgütüne üye ülkeler tarafından 31 Mayısta ''Dünya Sigarasız Günü'' kutlanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha çarpıcı olan bir veriyi ise, SSD Başkanı olan, aynı zamanda İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı yapan Dr ![]() ![]() ![]() ![]() Türk gibi içmek… İtalyanlar üst üste sigara içenler için “Türk gibi içmek” deyimini kullanıyorlar ![]() Sahiden de içti mi böyle içmek lazım ![]() ![]() ![]() ![]() İşin şakası bir yana içenlere afiyet olsun ![]() ![]() Sözün kısası, insanlara zehir satarak ve başkalarının sağlığından çalarak Karun kadar zengin olma fırsatı vermeyin şu sektörün temsilcilerine ![]() ![]() Üzerinde “bu su zehirlidir” yazan şişenin suyunu içmezsiniz de, üzerinde kocaman harflerle “Bu sigara öldürür” yazan paketi neden içersiniz ki? İnsanlık tarihi gerçekten de böylesine tuhaflık, böylesine garabet görmedi… Kamera şakası gibi inanın olan biten ama perde arkasında yıllık 5,5 milyon ceset var ![]() Başka ne diyeyim ![]() Bari siz bu oyuna gelmeyin ![]() Osman ÖZSOY |
![]() |
![]() |
|