![]() |
Kemik Erimesini Önleyen Besinler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kemik Erimesini Önleyen BesinlerKayısı : Yüksek oranda kalsiyum ve magnezyum içerir ![]() Süt : Kalsiyum, protein, B2-A-E-D vitaminleri, folik asit, fosfor ve demir kaynağıdır ![]() ![]() ![]() Soğan : Sarımsakla birlikte enfeksiyonlarla mücadele eder ![]() ![]() ![]() Marul : Sütten bile daha fazla kalsiyum içerdiği söyleniyor ![]() Brokoli : Mineral ve demir eksikliğini gideren brokoli, adeta bir vitamin deposu ![]() ![]() ![]() ![]() Kuru Erik : Fenolik bileşikler ve bor elementi bakımından zengindir ![]() ![]() ![]() Üzüm Çekirdeği Özütü: Flavonoit tipi bileşenler açısından zengin olup oksidatif hasarı önleyici özelliğinin yanında, kemik erimesine neden olan proteolitik enzimleri de azaltıcı etkisi vardır ![]() Nar özütü : İçeriğindeki flavonoit yapısında bileşenler nedeniyle üzüm çekirdeği gibi etki gösterir ![]() Portakal gibi Narenciye Meyveleri : C vitamini ve flavonoit yapısındaki bileşenler sebebiyle kemik sağlığı açısından önemlidir Elma : Kemik erimesini azaltıcı etkisi vardır ![]() |
![]() |
![]() |
|