![]() |
Kuru Bezelye Tüketimi Artıyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru Bezelye Tüketimi ArtıyorPek çoğumuz bezelye yemeğine bayılır ![]() ![]() ![]() Yaz aylarında taze olarak bulabildiğimiz bezelyeyi sonbahar ve kış aylarında ise konserve veya dondurulmuş olarak temin edebiliyoruz ![]() ![]() ![]() Tüm yıl kullanılabilen kuru bezelye, gerek nihai tüketiciler gerekse başta konservecilik olmak üzere gıda endüstrisi için en ekonomik ve pratik çözüm oluyor ![]() Dünyada bezelye konservesi üretiminde en çok kullanılan ürün olan ?kuru bezelye? son birkaç yıldır Türkiye?deki konserve üreticilerince de tercih ediliyor ![]() ![]() Öte yandan, kuru bezelyenin konservecilikte kullanımının yanı sıra doğrudan yemekhanelerde kullanımı da her geçen gün artıyor ![]() ![]() Diğer bakliyatlar gibi iki yıllık raf ömrü ve tüm yıl tedarik edilebilmesi, dondurulmuş ürünlere göre kolay ve masrafsız saklama kolaylığı ile uygun fiyatı nedeniyle Amerikan kuru bezelyesi pek çok catering firması tarafından tercih ediliyor ![]() DAHA AZ MALİYETLİ Toplu yemek üretiminde kullanılan kuru bezelye akşamdan ıslatılarak oda ısısında 8 ila 12 saat arasında suda bekletiliyor ve ağırlığının iki misli su çekiyor ![]() ![]() ![]() Kuru bezelye oda sıcaklığında iki yıla kadar saklanabildiği için depolarken az yer kaplıyor ve özel bir iklimlendirme gerektirmiyor ![]() |
![]() |
![]() |
|