![]() |
Bebekler İçin Suni Teneffüs |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bebekler İçin Suni TeneffüsBEBEKLER İÇİN SUNİ TENEFFÜS Hazırlıklı olmak ve hayat emarelerini izlemek ![]() Tehlikeli durumlar için ilk yardım prosedürlerini iyice öğrenerek hazırlanın ![]() ![]() Eğer bebek baygınsa, hava yolunu tıkayan bir şey var mı kontrol edin ![]() ![]() ![]() Nefesini kontrol edin ![]() ![]() Sun'i teneffüs ![]() Eğer bebek nefes alıyorsa, resimde gösterilen kurtarma pozisyonuna getirin ve acil servis 112’yi arayın ![]() ![]() Eğer bebek nefes almıyorsa, kafasını çok hafif şekilde arkaya yatırın, çenesini dilini boğazının arkasından kurtaracak ve nefes yolunu açacak şekilde kaldırın ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer hala hayat işareti yoksa 112’nin arandığından emin olun ve göğüs kompresyonlarına başlayın ![]() Göğüs kompresyonları ![]() İki parmağınızı bebeğin göğsünün tam ortasında konumlandırın ve dakikada 100 tane olacak şekilde 30 kere kompresyon uygulayın ![]() ![]() 30 kompresyondan sonra, nefes alın ve bebeğin ağzını ve burnunu ağzınızla kapatıp 2 kesintisiz nefes verin ![]() ![]() Tıbbi yardım ulaşana kadar iki nefes arkasında 30 kompresyon uygulamaya devam edin ![]() ![]() ![]() Uyarı Bu bilgi ilk yardım eğitimi yerine geçmez ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|