Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
astım, mevsimi, onbahar

Astım Mevsimi 'Sonbahar'

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Astım Mevsimi 'Sonbahar'

Prof Dr Erdoğan Kunter, yaklaşan kışı hatırlatarak, astım hastalığının en çok ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde atak yaptığını belirtti Kunter, "Sonbaharda havaların çok değişken olması nedeniyle mikrobik bronşit, nezle ve gribal enfeksiyonlarda artış meydana geliyor

Özellikle bazı virüslerin astımlı hastalarda, hastalığın atak yapmasına veya kötüleşmesine neden oldukları biliniyor Kimi zaman basit bir soğuk algınlığı veya enfeksiyon ciddi bir astım tablosunu başlatabiliyor" dedi

Kunter, öte yandan kirli havanın ve sigara dumanının astım hastalığını büyük ölçüde etkilediğini sözlerine ekledi Astım hastalığının nedeninin her zaman alerji olmayabileceğine de dikkat çeken Kunter, "Ancak hem alerjik astım hem de alerjik olmayan astımda bakteriler, kirli hava, sigara dumanı, ani ısı değişiklikleri, keskin kokular gibi değişik sebepler hastalığın atak yapmasına neden olabilmektedir

Bu etkenlerle sonbaharda daha sık karşılaşılacağını tahmin etmek zor değildir Dolayısıyla sonbahar mevsiminde astımı tetikleyen alerjik ve alerjik olmayan nedenlerin iyi bilinmesi bu dönemin sorunsuz geçirilmesi bakımından çok önemlidir" şeklinde konuştu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com