![]() |
Neden Yemek Seçiyoruz? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Neden Yemek Seçiyoruz?Duke Üniversitesi'nden bilimciler, bazı insanların neden yemek seçtiğini anlama amacıyla geniş bir veri tabanı oluşturmaya başladı ![]() ![]() Bilim adamlarına göre bazı insanların yemek seçmesinin ardında genetik sebepler olabilir ve bunların ortaya çıkarılması bu huydan vazgeçilmesine yardım edebilir ![]() ![]() ABD'deki Duke Üniversitesi'nden bilimcilerin çalışmasına gönüllü olarak katılan Rhonda West bunlardan biri ![]() ![]() ![]() ![]() Yemek seçmenin tıbbi bir rahatsızlık olduğunu düşünen 42 yaşındaki West, çalışmanın bir tedavi ile sonuçlanmasını dört gözle bekliyor ve içinde bulunduğu durumu şöyle anlatıyor: "Bazı yiyecekleri reddetme çocukluğumda başladı ![]() ![]() ![]() ![]() "Pilav yiyebiliyorum, ama pirincin dokusunu sevmediğimden çiğnemeden yutmak zorundayım ![]() ![]() ![]() "Domatesin şeklinde beni rahatsız eden bir şey yok ![]() ![]() ![]() GENETİK Mİ PSİKOLOJİK Mİ? Yemek seçme daha önce pek incelenmiş bir alan değil ![]() ![]() Bazı bilim adamları ise genetik bir etki varsa bile, psikolojik etkenlerin de mutlaka hesaba katılması gerektiğini düşünüyor ![]() ![]() Çocukluktan itibaren bazı şeyleri reddetmesinin genetik etkiye işaret ettiğini, ancak ailesinin ileriki yıllardaki zorlamalarının da kendisinde bir direnç oluşturduğunu belirtiyor ![]() Çalışmaya katılan bir başka gönüllü, Jenny Nikolaisen ise genetik etkinin daha baskın olduğu görüşünde ![]() ![]() "Yeni bir şey denediğimde öğürüyorum ![]() ![]() NTV |
![]() |
![]() |
|