Modsly Obsesif Kompulsif Soru Listesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Modsly Obsesif Kompulsif Soru ListesiAşağıdaki sorulara EVET veya HAYIR diye cevap verin Yaklaşık yarısına EVET diyorsanız, gene psikiyatrik yardım almalısınız:1 Bana bir hastalık bulaşır korkusuyla herkesin kullandığı telefonları kullanmaktan kaçınırım![]() 2 Sık sık hoşa gitmeyen şeyler düşünür, onları zihnimden uzaklaştırmakta güçlük çekerim![]() 3 Dürüstlüğe herkesten çok önem veririm4 İşleri zamanında bitiremediğim için çoğu kez geç kalırım![]() 5 Bir hayvana dokununca hastalık bulaşır diye kaygılanırım![]() 6 Sık sık havagazını, su musluklarını ve kapıları birkaç kez kontrol ederim![]() 7 Değişmez kurallarım vardır![]() 8 Aklıma takılan nâhoş düşünceler hemen her gün beni rahatsız eder![]() 9 Kaza ile bir başkasına çarptığımda rahatsız olurum![]() 10 Her gün yaptığım basit günlük işlerden bile emin olamam![]() 11 Çocukken annem de babam da beni fazla sıkmazlardı![]() 12 Bâzı şeyleri tekrar tekrar yaptığım için işimde geri kaldığım oluyor![]() 13 Çok fazla sabun kullanırım![]() 14 Bana göre bâzı sayılar son derece uğursuzdur![]() 15 Mektupları postalamadan önce onları tekrar tekrar kontrol ederim![]() 16 Sabahları giyinmek için uzun zaman harcarım![]() 17 Temizliğe aşırı düşkünüm![]() 18 Ayrıntılara gereğinden fazla dikkat ederim![]() 19 Pis tuvaletlere giremem![]() 20 Esas sorunum bâzı şeyleri tekrar tekrar kontrol etmemdir![]() 21 Mikrop kapmaktan ve hastalanmaktan korkar ve kaygılanırım![]() 22 Bâzı şeyleri birden fazla kontrol ederim![]() 23 Günlük işlerimi belirli bir programa göre yaparım![]() 24 Paraya dokunduktan sonra ellerimi kirli hissederim![]() 25 Alıştığım bir işi yaparken bile kaç kere yaptığımı sayarım![]() 26 Sabahları elimi yüzümü yıkamak çok zamanımı alır![]() 27 Çok miktarda mikrop öldürücü ilaç kullanırım![]() 28 Her gün bâzı şeyleri tekrar tekrar kontrol etmek bana zaman kaybettirir![]() 29 Geceleri giyeceklerimi katlayıp asmak uzun zamanımı alır![]() 30 Dikkatle yaptığım bir işin bile tam doğru olup olmadığına emin olamam![]() 31 Kendimi toparlayamadığım için günler, haftalar, hâttâ aylarca hiçbir şeye el sürmediğim olur![]() 32 En büyük mücadelelerimi kendimle yaparım![]() 33 Çoğu zaman büyük bir hata veya kötülük yaptığım duygusuna kapılırım![]() 34 Sık sık kendime bir şeyleri dert edinirim![]() 35 Önemsiz ufak şeylerde bile karar verip işe girişmeden önce durup düşünürüm![]() 36 Reklâmlardaki ampûller gibi önemsiz şeyleri sayma alışkanlığım vardır![]() 37 Bâzen önemsiz düşünceler aklıma takılır ve beni günlerce rahatsız eder
|
|
|
|