Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gut, halka, hastalığı, indi, kralların hastalığı

Gut Hastalığı- &Quot;Kralların Hastalığı&Quot; Halka İndi

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gut Hastalığı- &Quot;Kralların Hastalığı&Quot; Halka İndi





Obezite yayıldıkça "kralların hastalığı" olarak bilinen gut hastalığı vakalarında artış görüldüğü bildirildi

İstatistikler, geçmişte kraliyet mensupları ve zenginlerin aşırı tüketimiyle özdeşleştirilen hastalığın, alışılmadık biçimde kadınlar ve gençler arasında arttığını gösteriyor

İngiltere'de 2007-2008 arasında ciddi gut atakları için yazılan reçetelerde yüzde 17 artış olduğu belirtildi

İngiltere Gut Derneğinden doktor Kelsey Jordan, gut hastalarının yaşının giderek düştüğünü belirterek, tipik olarak hastalığın 50'li yaşlardaki insanlarda görüldüğünü, ancak şimdi hastalığa 30'larındaki insanlarda da rastlandığını söyledi Jordan, bu duruma 10 ya da 20 yıl önce rastlanmadığını hatırlattı

Viktorya döneminde, gut hastalığından mustarip olanlar, çok alkol alan ve yemek yiyen, boş oturan zenginler olarak karikatüristlerin hicivlerine konu oluyordu

Erkeklerin kanında ürik asit seviyesi daha yüksek olduğu için hastalık erkeklerde kadınlara göre üç kat daha fazla görülüyor

Dr Jordan, bunun erkeklerle bağlantılandırılan bir hastalık olmasına rağmen hastalığa artık kadınların da daha fazla yakalandığını, bunun yaşam ve beslenme biçimlerindeki değişiklikten kaynaklandığını söyledi

Gut bazı eklemlerde ağrı, duyarlılık, kızarıklık, şişlik ve ısı artışıyla ani olarak gelişen, şiddetli ataklarla seyreden bir hastalık Ataklar genellikle her seferinde bir eklemi etkiliyor ve bu eklem çoğunlukla ayak başparmak eklemi oluyor Diz, dirsek ve el bileği gibi diğer eklemler de etkilenebiliyor

Ürik asit birikmesi yüzünden olan ataklar, genellikle 3 ila 10 gün sürüyor Ürik asit fazlalılığı, ürik asidin yapımının fazlalığından, böbreklerden atımının az olmasından ya da vücutta ürik asit haline dönüşen pürinlerin bazı yiyeceklerle fazla miktarda alınmasından kaynaklanıyor Kırmızı et, deniz ürünleri ve bakliyat pürin açısından zengin ürünler

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.