![]() |
Fransız Tarihçi Türk Olmak İstedi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Tarihçi Türk Olmak İstediFransız tarihçiden anlamlı tepki Fransız tarihçi Jean-Mıchel Thıbaux, Türk vatandaşlığına geçmek için girişimde bulundu 10 ![]() ![]() Sözde Ermeni soykırımını inkarı suç sayan yasa teklifine tepki gösteren Fransız tarihçi Jean-Mıchel Thıbaux, Türk vatandaşlığına geçmek için girişimde bulundu ![]() Fransız tarihçi, bir Türk arkadaşı aracılığıyla, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Antalya Milletvekili Mehmet Dülger’e konuyu iletti ![]() ![]() Dülger’in verdiği bilgiye göre konuya sıcak bakan Başbakan Erdoğan, söz konusu talebin, İçişleri Bakanına da iletilmesini istedi ![]() ![]() BU UCUZ POLİTİKA METODUNA İSYAN EDİYORUM Fransız Tarihçi Jean-Michel Thıbaux’nun, Türk arkadaşına gönderdiği, vatandaşlığa geçme dileğini anlatan elektronik postada, şu görüşler yer alıyor: 6 yıl önce Türkiye’yi, Ermeni soykırımını tanımaya zorladıkları zaman onu savunmayı üstlenmiştim ![]() ![]() Türk dostlarıma, burada bir şantaj söz konusu olduğunu ifade etmek isterim ve 6 sene önce olduğu gibi, açıklanmamış amacı, topraklarımızın üzerinde yaşayan Ermeni kökenli insanların seçim sırasında iltifatlarına mazhar olmak olan bu ucuz politika metoduna isyan ediyorum ![]() Türkiye de Fransa’da 1789 Devrimi esnasında yapılan katliamın tanınmasını isteyebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte büyük ihtilalin gerçekleri ve işte Fransa’nın yaptıklarını itiraf etmek için niçin Türkiye’nin hak sahibi olduğu ![]() ![]() ![]() O zaman milyonlarca Kızılderili’yi yerlerinden ettikleri için Amerikalıları, Orta Amerika’da ve Güney Amerika’da yerli medeniyetleri ortadan kaldırdıkları için İspanyolları da itham etmek gerekir ![]() ![]() TÜRKİYE’Yİ SAVUNAN AZ SAYIDA İNSANDAN BİRİYİM Türkiye’nin kendini doğrulamaya ihtiyacı olmadığını, genç nesillerin daha iyi bir dünya özlemi içinde olduklarını ve geçmişten dolayı suçlu tutulamayacaklarını ifade eden Thıbaux, şöyle devam etti: Oğullar, babaların suçlarının sorumlusu değillerdir ![]() ![]() ![]() Türkiye’yi seviyorum ve Avrupalı entelektüeller arasında onu savunan az sayıda insandan biriyim ![]() Eğer Türk Hükümeti onaylarsa ve beni Türk tabiyetine kabul ederse, artık Türkiye benim vatanım olacaktır ![]() |
![]() |
![]() |
|