Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
köftesiçukurova, sini

Sini Köftesi(Çukurova )

Eski 08-05-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Sini Köftesi(Çukurova )



Sini Köftesi(Çukurova )




Malzemeler:

2 Bardak ince bulgur
1 Bardaktan 2 parmak az un
1 Yumurta
1 Tatlı kaşığı kimyon
1 Çorba kaşığı biber salçası
250 gr birkaç defa çekilmiş yağsız kıyma


Bulguru büyükce bir tepsinin içine alıp sıcak suyla ıslatın Yoğururken hamurun üzerine elinizle su serpeleyeceğiniz için,su bulguru sadece ıslatsın tepside birikmesinBulgur yumuşayınca,salçasını,kimyonunu koyup karıştırın Ununu da ilave edip iyice yoğurunYumurtasını içine kırınZaman zaman yeteri kadar su serpeleyerek özleştirinSon olarak içine etini de ilave edin
İçi, birgün önceden yapsanız sizin için çok kolay olur

İç İçin Gerekli malzemeler:


500 gr az yağlı bir defa çekilmiş kıyma
4 Orta boy kuru soğan
1 Çay kaşığı karabiber
1/2 Yemek kaşığı biber salçası
125 gr margarin

Salça koyulan yemeklere tuz koymadan önce tadına bakmalısınızKıymayı tencerenize koyup, suyunu salıp çekene kadar karıştırınSonra küçük küçük doğradığınız soğanları içine koyup yağını da ilave edip güzelce kavurunSalçasını da içinde iyice halledip,karabiberini de atıp tadına bakınSoğumaya bırakın
Fırın tepsinizi zeytinyağı ile yağlayın
Keserek düz hale getirdiğiniz iki buzdolabı poşetinin birini tezgahın üzerine seriniz
Hazirladığınız hamurdan yumruk kadar alıp poşetin üstünde yassıltın
İkinci poşeti üstüne sererek, aradaki hamuru yarım santim kalınlığında açıp, tepsinin içine döşeyinBirleşim yerlerini elinizi suya batırarak kapatın
Tepsiye yaydığınız hamurun üzerine,hazırladığınız,soğumuş olan kıymayı döşeyip hafifçe bastırın (Kesince kıymalar dökülmesin diye ama çok değil) Aynı şekilde açtığınız hamurla kıymanın üzerini kapatın
Şimdi sini köftenizi istediğiniz model kesinÜzerine bir küçük çay bardağı zeytinyağını gezdirip, 170 derece alt üst yaktığınız fırınınızın orta gözüne koyun
20-25 dakika sonra,yağı cızırdarken parmağınızı hafifce köftenin üzerine bastırınYumuşak ise ve kendini siz bastırdıktan sonra topluyorsa hemen çıkarın Sini köfteniz pişmişSakın fazla fırında kalmasın bulgur çabuk pişer
Afiyet olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.