Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, kara, lahana, tarifi

Kara Lahana Dolması Tarifi

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kara Lahana Dolması Tarifi







Malzemeler:

İç malzemeleri
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 4 baş kuru soğan
  • 250 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Arzuya göre 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı doğranmış maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 demet (yaklaşık 1 kg) karalahana
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Kaynamış su

Hazırlanması:

1 büyükçe bir tencerenin yarısına kadar su doldurup ateşe koyun, kaynamasını bekleyin bu arada lahanaların sap kısımlarını biraz kesip demetleri ayırın yaprakları teker teker yıkayın

2 kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz atın yıkamış olduğunuz yapraklarının tamamını kaynayan suya koyun koyar koymaz yaprakları kevgirle alt üst edin (hepsini aynı anda ters yüz etmelisiniz) 2 dakika sonra tenceredeki suyu süzün karalahanaların soğumasını bekleyin

3 karalahanalar soğurken 1,5 su bardağı pirinci iyice yıkayın 4 adet soğanı yemeklik doğrayın iç malzemelerinin tamamını sırasıyla ilave ederek geniş bir kapta karıştırın

4 soğuyan her bir yaprağı avucunuzun ortasına alıp yaprağın damar kısmını bıçak yardımıyla sapından başlayarak hafifçe alın (yaprağın yırtılmamasına dikkat edin) yaprakların içine birer tatlı kaşığı iç malzemeden koyun yaprakların iki yanını kapatıp rulo şeklinde sarın (dolmaların kısa ve -annemin tabiriyle- tombiş olmaları gerekiyor)

5 geniş ve yayvan bir tencerenin dibine 2-3 karalahana yaprağı serin sardığınız dolmaları tencereye dağınık bir biçimde yerleştirin dolmaların üzerini birkaç yaprakla kapatın ve yarım çay bardağı sıvıyağı gezdirin en üste tencerenin genişliğinde bir tabak kapatın ve dolmaların hizasında kaynamış su ekleyin tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşe koyun su kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık yarım saat)

Not: karalahanayı seçerken küçük yapraklıları tercih edin aksi taktirde yaprakları ikiye veya üçe bölmeniz gerekebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.