![]() |
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arap Yemekleri - Dünya MutfağıLÜBNAN ÜSULU KUZU TART
Kıyma ve soğanlar renk değiştirinceye kadar tencerede pişirilir ![]() Ardından yoğurt,tahin,şam fıstığı,limon suyu,baharatlar,tuz ve karabiber ilave edilerek 2 dakika daha kısık ateşte pişrilir ve kenara alınır ![]() Hamuru hazırlamak için un,süt,yağ ve maya karıştırılır ve üstü kapalı bir şekilde oda sıcaklığında 45 dakika dinlendirilir ![]() Dinlenen hamur ceviz büyüklüğünde toplara ayrılırak düzleştirilir ![]() Orta kısımlarına kıyma karışımı yayılır ve 180 derece de hamurların alt kısımları kahverengi olana kadar pişirilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arap Yemekleri - Dünya MutfağıFAS ÜSULU TAVUK BUT
Tüm baharatları ve unu karıştırın ![]() Limon suyu ve tavuk suyunu baharat karışımına ilave edin ![]() ![]() Tavukları suyuyla beraber fırın kabına alın ![]() 170 derecede ağzı kapalı bir şekilde 25 dakika pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arap Yemekleri - Dünya MutfağıBALIKLI KUSKUS (FAS)
Kuskusu haşlayın, süzün ve soğutun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arap Yemekleri - Dünya MutfağıEKŞİLİ ARAP ÇORBASI
İlk olarak ıspanakları iyice yıkayalım ve suyunu süzdürelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arap Yemekleri - Dünya MutfağıŞAM USULÜ EKMEK SALATASI
Ekmek dilimlerini küçük parçalara ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arap Yemekleri - Dünya MutfağıTANCA SIĞIRI (FAS)
Büyük bir pasta kalıbını bir tatlı kaşığı yağla yağlayınız ![]() Et suyunu tencereye koyup ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir süzgecin içine tülbent koyup, et suyunu tülbentten büyük bir kaseye süzünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arap Yemekleri - Dünya MutfağıARAP ÇORBASI
Mercimek ve pirinci yeterli tuz ve su ilave ederek kaynatın, kaynamaya başlayınca nohutu ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arap Yemekleri - Dünya MutfağıTABOULE (LÜBNAN)
Öncelikle bulguru suyunu çekene kadar haşlayın ![]() Domatesi küçük küpler biçiminde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() gezdirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arap Yemekleri - Dünya MutfağıŞARK FONDÜSÜ
Mayonezi:
Mayonezi hazırlamak için, küçük bir kasede yumurta sarısı, tuz, biber ve hardalı karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bonfilelere yarıya kesilmiş sarımsağı sürüp, üstüne tuz ve biberi serpiniz ![]() ![]() Bernez sosu, kıyılmış taze soğanları, kızarmış ekmekleri ve hazırladığınız mayonezi ayrı ayrı küçük servis kaselerine koyup, garnitür kaselerini bir kenara bırakınız ![]() Orta boy bir tencerede et suyunu harlı ateşte kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arap Yemekleri - Dünya MutfağıŞAM ŞEKERİ
Şeker ve suyu büyük bir tenceye koyup, ağır ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Ateşi orta sıcaklığa getirip sürekli karıştırarak, karışım katılaşıncaya kadar pişiriniz ![]() ![]() Tezgaha pudra şekerini serpiniz ![]() ![]() ![]() Ilınmış ruloyu alüminyum kağıda sarıp buzdolabında 1 saat, katılaşıncaya kadar soğutunuz ![]() ![]() ![]() Not: Klasik bir Ortadoğu tatlısı olan Şam şekeri alüminyum kağıda sarılıp birkaç hafta saklanabilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arap Yemekleri - Dünya MutfağıSAHAN KÖFTESİ (LİBYA)
Büyük bir kaseye kıymayı, soğanların yarısını ve maydanoz ile 1 çay kaşığı tuz koyup, karıştırarak yoğurunuz ![]() ![]() Büyük bir sahana tereyağı ve rafine yağı koyup, orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() Aynı tavada (gerekiyorsa biraz daha yağ ekleyerek) kalan soğanları ve patatesi arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar hafifçe pembeleşene kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() Kızartmış olduğunuz köfteleri sahana koyup, ağır ateşte 15 dakika, üstlerine sostan dökerek pişiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arap Yemekleri - Dünya MutfağıHALEP KÖFTESİ Köftesi için:
Öncelikle köftesi için bulguru, irmiği, salçayı ve baharatları geniş bir tepsinin içine koyup, salçayı karışıma yedirin ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrı bir yerde sosunu hazırlayın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arap Yemekleri - Dünya MutfağıYAHNİLİ PİLAV (SURİYE)
Süslemesi:
Kuzu etlerini, kemikleri, limon kabuğunu, tarçını (istenirse), hindistancevizini yeşil sivribiberi ve karabiberi büyük bir tencereye koyup, kemikleri bolca örtene kadar su katarak, harlı ateşte kaynatınız ![]() ![]() Delikli bir kepçeyle etleri çıkarıp, bir kaseye koyarak kenara bırakınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, sosu süzgeçten bir kaseye süzünüz ![]() ![]() ![]() Bu arada, küçük bir kasede yoğurt, pul kırmızıbiber, limon suyu ve tuzun yarısını karıştırıp, etlerin üstüne dökerek iyice karıştırınız ![]() ![]() Yağın yarısını, büyük bir tencerede, orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Önce, fırınınızı hafif sıcaklığa (140'C) getirip, ısıtınız ![]() Bu arada, sosu orta boy bir tencereye boşaltıp, orta ateşte kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada kalan yağı, büyük bir tavada orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() ![]() Pilav ve etleri, büyük bir tepsiye kat kat (pilavla başlayıp, pilavla bitirerek) diziniz ![]() ![]() Badem, soğan ve üzümleri küçük bir kasede karıştırıp, bir kenara bırakınız ![]() Tepsiyi fırından alıp, alüminyum kağıdı çıkarıp atınız ![]() ![]() Not: Bu pilav, yahnisinin içinde pişirilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arap Yemekleri - Dünya MutfağıETLİ VE NOHUTLU PİLAV (SURİYE)
Büyük bir tencerede tereyağı, orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ateşin altını biraz açıp, sosu kaynatınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, etli pilavı ısıtılmış bir servis tabağına boşaltarak, servis ediniz |
![]() |
![]() |
![]() |
Arap Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arap Yemekleri - Dünya MutfağıTUNUS USULÜ PATLICAN
Patlıcanları küp biçiminde doğrayıp, üstlerine 1 çorba kaşığı tuz serperek, yarım saat bir süzgecin içinde bırakınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu yemek hem sıcak, hem soğuk olarak ikram edilebilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|