Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gün, iftar, menüsü, ramazanın, sizlerle

Ramazan'ın 5. Gün İftar Menüsü Sizlerle

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'ın 5. Gün İftar Menüsü Sizlerle



Buğdaylı Yayla Çorbası

Malzemeler:
1 su bardağı aşurelik buğday (Bir kaç saat önceden ılık suda bekletilecek)
1,5 çorba kaşığı un (kaşık dolu olsun oldukça)
3 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı nane
Yarım tatlı kaşığı toz biber

Hazırlanışı:
Aşurelik buğdayın beklettiğimiz suyunu döküp 6 bardak ılık su ile kaynatmaya başlıyoruz Orta ateşte yaklaşık yarım saat karnıyor Buğdaylar piştiğinde 3 bardak daha sıcak su ilave edip kaynamaya başladığında Diğer tarafta bir bardak su ile un yoğurt karışımını hazırlıyoruz (Bizde çorbalarda yumurta pek sevilmediği için kullanmıyorun ama arzu eden kullanabilir) Çorbadan kepçeyle aldığımız sıvı ile terbiyeyi karıştırıyoruz ve tüm terbiyeyi çorbaya boşaltıyoruz Bu şekilde çorba ve terbiyenin ısıları birbirine yaklaştığı için çorba daha pürüzsüz oluyor Bu nedenle tüm çorbaları bu şekilde terbiye ediyorum Bu aşamada yanınızda sıcak su bulundurup çorbanın kıvamını evdekilerin damağına göre ayarlıya bilirsiniz Bizde kıvamlı çorbalar seviliyor Çorba kaynadıktan sonra diğer tarafta kızdırdığımız yağa önce nane sora toz biberi katarak hafif kızartıyoruz ve çorbaya ilave ediyoruz Ben çok az karabiber ve kimyonda ekeliyorum

Tavuklu Kabak Karnıyarık

Malzemeler:
8 adet kabak
3 adet tavuk göğsü
2 adet havuç
1 adet soğan
1 su bardağı bezelye
2 adet domates
2 adet sivri biber
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz

Hazırlanışı:
Tavuk göğüslerini ince şerit biçiminde doğrayın Tavaya sıvıyağı alıp tavukları kavurun Bezelyeyi, ince şerit doğranmış havuç ve biberi, küp doğranmış soğan ve domatesleri ilave edin Hepsini iyice soteleyin Baharat ve tuzunu ekleyip karıştırın Diğer taraftan kabakların üzerini kazıyıp, kaynar su koyduğunuz tencerede kabakları 10-12 dk haşlayın Biraz soğuttuktan sonra, kabağın üzerinden boyuna doğru bıçakla kesin Altta kalan kabağın içini çay kaşığı yardımıyla oyun Fırça yardımıyla içine sıvı yağ sürün İç malzemeden içine doldurun ve kapağını üzerine kapatın Az yağlanmış tepsiye kabakları dizin ve üzerine fırçayla sıvı yağ sürün Önceden ısıtılmış fırında kabaklar kızarana kadar pişirin

Naneli Kekikli Bulgur Pilavı

Malzemeler:
1 Su bardağı pilavlık bulgur
1′er tatlı kaşığı ? isteğe göre baharatlar
Kırmızı biber
Kekik
Karabiber
Nane
Tereyağı etsuyu veya et bulyon
Arzuya gore bir Domates (Soyulmuş ve kup kup dogranmış ya da bir yemek kaşığı salça)
2 su bardağı su veya etsuyu

Hazırlanışı:
Tereyağını teflon tencerede kızdırın Ardından temizleyip yıkayıp süzdüğünüz bulguru kavurun Baharatları ve tuzu ekleyip et suyunda ezdiğiniz salçayı veya domates parçacıklarını ekleyin Hafif ateşte pişirip demleyin

Tahıllı Akdeniz Salatası

Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı haşlanmış buğday
1 su bardağı konserve mısır
1 çay bardağı kapari
1 demet dereotu
1 demet maydonoz
1 demet roka
1 demet tere
8-10 adet yeşil soğan
10 adet marul
3 adet kırmızı biber ve yeşil biber
Yeterince çeri domates

Süslemek İçin:
Mısır koçanı konservesi

Hazırlanışı:
Akdeniz salatası gibi hazırlanıp içine tahıllar karıştırılır Nar ekşisi kekik limon suyu tuz yağ karıştırılıp arzu edildiği kadar dökülür Üzeri resimdeki gibi süslenir

Elmalı Tarçınlı Toplar

Malzemeler:
1 paket bisküvi
1 tatlı kaşığı margarin
4 adet elma
5 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı doğranmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri İçin:
Ceviz ve hindistan cevizi

Hazırlanışı:
Elmaların kabuğu soyulup rendelenir Şeker ve tarçın ilave edilip suyunu çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır Bisküviler derin bir kaba kırılır Ceviz, margarin ve soğumuş elmalar eklenip, iyice karıştırılır Ceviz büyüklüğünde toplar koparılıp yuvarlak şekil verildikten sonra hindistan cevizi ve ince doğranmış ceviz karışımına bulanır Dolapta bir kaç saat bekledikten sonra servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.