Laz Böreği ( Tatlı ) |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Laz Böreği ( Tatlı )Malzemeler 10 adet yufka 4 yumurta 8 su bardagi sut 2 paket vanilya 3 su bardagi kiyilmis findik ici 5 su bardagi toz seker 2 paket bugday nisastasi 5 cay bardagi eritilmis tereyagi 1 su bardagi su Serbet Malzemesi: 5 su bardagi su 5 su bardagi toz seke ½ limon suyu Yapılışı 1) 8 su bardagi sute seker ekleyerek kaynatin Baska bir kapta bugday nisastasi, yumurta, vanilya ve biraz suyu karistirin Hazirladiginiz malzemeyi kaynayan sutun uzerine dokerek muhallebi haline gelene kadar karistirin 2) Bir tepsiniyi yaglayin Yufkalarin ustlerini yaglayarak 5 kat halinde tepsiye dizin Dizdiginiz 5 kat yufkanin uzerine hazirladiginiz muhallebiyi dokun 3) Yufkalarin uzerindeki muhallebiye dovulmus findiklari yayin Kalan 5 kat yufkayi ustlerini yaglayarak muhallebili yufkalarin uzerine dizin Serbet malzemelerini karistirarak pisirdikten sonra sogumaya birakin 4) Hazirladiginiz boregi dilim dilim keserek firinda pisirin Borek soguduktan sonra sogumus tatli serbetini uzerine ekleyin |
|