![]() |
Seferihisar Mantısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seferihisar Mantısı1 kg un tuz 1 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı zeytinyağı ılık su veya 4 hazır yufka içi: 1/2 kg nohut 250 gr kıyma (kavrulmuş) 1 büyük kuru soğan (isteğe bağlı,genellikle konmuyor) tuz,karabiber 2 çay bardağı sıvı yağ 1 kase ayran üzerine : sarmısaklı yoğurt tereyağında kızdırlmış kırmızı biber,nane Hamur yoğrulup 4 bezeye ayrılır,her beze hazır yufka kalınlığında ve büyüklüğünde yuvarlak olarak açılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|