![]() |
Üç Renkli Püre |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üç Renkli PüreHazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 30 Kişi Sayısı: 8 Malzemesi: 6 adet havuç 8 adet patates 1 demet ıspanak 3 su bardağı kaşar rendesi 3 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 6 yemek kaşığı krema 3 yemek kaşığı tereyağ 3 çay kaşığı tuz ![]() Tarifi: • Havuç ve patatesi soyup iki ayrı tencereye koyun ![]() • Üstünü kapatacak kadar su koyduktan sonra iki sebzeyi haşlayın ![]() • Sonra ikisini ayrı ayrı olmak şartıyla blenderda ezin ![]() • Ispanağı ayıklayıp yıkayın ![]() • Tencereye koyup 10 dakika süreyle ıspanak yumuşayana kadar pişirin ![]() • Suyunu sıkıp blenderda ezin ![]() • Unu pembeleşene kadar tereyağında kavurun ![]() • Krema süt ve tuz ekleyip koyu bir muhallebi yapın ![]() • Bu karışımı 3 tencereye ayırın ![]() • Havuç ıspanak ve patatesi pişirin her birine 1'er su bardağı kaşar rendesi koyup karıştırın ![]() • Pasta kalıbını soğuk suyla yıkayın ![]() • Kalıba maydanoz yaprakları yerleştirin ![]() • Sırayla havuç püresi patates püresi ve ıspanak püresini döküp üstüne bastırın ![]() • Buzdolabında 2 saat bekletin ve ters çevirip servis yapın |
![]() |
![]() |
|