Razvaruşa Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Razvaruşa Tatlısı TarifiRazvaruşa Tatlısı Tarifi Razvaruşa için gerekli olan malzemeler 2 5 su bardağı un1 su bardağı süt 100 gr margarin 1 su bardağı su Şurup malzemesi : 4 su bardağı toz şeker 1/2 limonun suyu 3 su bardağı su ![]() Razvaruşa Yapılışı Süt, su ve yağı bir tencere içinde ocağa koyun, kaynamaya başladığında un katıp, 10 dakika sonra altını kapatın Soğuduktan sonra yumurtaları hamurun içine koyup, yedirin Elde ettiğiniz hamuru, yağladığınız fırın tepsisine yarım cm kalınlığında döşeyin Baklava şeklinde dilimleyip, fırında kızanncaya dek pişirin Şurup malzemesiyle koyu bir şurup hazırlayın ve soğuk olarak tepsiye dökün Üzerine çekilmiş ceviz serpip, servis yapın
|
|
|
|